Groot herdenkingsconcert voor Chris Cornell (Soundgarden) met o.a. Metallica, Foo Fighters, Miley Cyrus

Groot herdenkingsconcert voor Chris Cornell (Soundgarden) met o.a. Metallica, Foo Fighters, Miley Cyrus

Ter ere van de overleden Soundgarden- en Audioslave-frontman Chris Cornell werd afgelopen nacht een gigantisch herdenkingsconcert georganiseerd in L.A. Dat er schoon volk op het podium stond, is een understatement. Er traden titanen op, waaronder Metallica, Miley Cyrus, Foo Fighters, Ryan Adams en leden van Black Sabbath en Jane’s Addiction.

Gisteren vond in de grootste stad van de Amerikaanse stad Californië een heus tribute concert plaats om het leven en de muziek van Chris Cornell nog eens in de bloemetjes te zetten. Die stierf op 18 mei 2017. Het laatste nummer dat hij zong was In My Time of Dying. Hij werd 52 jaar en had een vrij grote invloed op het hedendaags pop- en rockgeluid.

En het was een meer dan indrukwekkende avond met performances van Foo Fighters, Metallica, Ryan Adams, Adam Levine, Miley Cyrus, de Melvins, Josh Homme van Queens Of The Stoneage, Geezer Butler van Black Sabbath en Perry Farrell van Jane’s Addiction.

(Zo reageerden Metallica en Slipknot op de dood van Cornell.)

Show Me How to Live met Grohl, Trujillo en Audioslave

Tijdens I Am The Highway: A Tribute to Chris Cornell waren er verschillende uitblinkers om U tegen te zeggen. Zo stal Dave Grohl de show toen hij met Audioslave het podium deelde. Vooral tijdens de song Show Me How to Live met Grohl aan de zang en Metallica-bassist Robert Trujillo aan de ‘viersnaar’ werden wij emotioneel.

(Eind vorig jaar zette Soundgarden-gitarist Kim Thayil definitief een punt achter de band, maar we mogen nog véél materiaal verwachten.)

Audioslave met Perry Farrell en Black Sabbath

Audioslave trad ook samen op met Perry Farrell en Black Sabbath-bassist Geezer Butler. En dat klonk zo:

Metallica op z’n best

Ook de ouwe ronkers van Metallica waren in hun nopjes. Ze speelden een cover van de Soundgarden-track All Your Lies. Om het plat te zeggen: ’t was dikke feest!

Ook deze willen we je niet onthouden: een backstage selfie van Foo Fighters-frontman Dave Grohl en Metallica-frontman James Hetfield:

Miley Cyrus verrast

Wie ons absoluut naar meer deed watertanden, was Miley Cyrus. Ze zong een prachtige versie van het Temple of the Dog-nummer Say Hello to Heaven en wist de typische, ruigere techniek van Chris Cornell verbazend goed te imiteren. You go, Miley!

Dit zijn onze 45 beste albums van 2018.

Gesponsorde artikelen