Grootste indoor trampolinepark van België opent de deuren in Kortrijk

Jumpsquare Kortrijk
newsmonkey

Jumpsquare Kortrijk – het grootste indoor trampolinepark van België – heeft net op tijd z’n deuren geopend om maximaal te kunnen ontspannen. Of net niét ontspannen. Want het begrip “kerstvakantie”, dat kan twee richtingen uit: rust na een lange periode van werken, of net heel veel stress door de aankomende examenperiode.

Goed nieuws voor iedereen die nog niet weet wat gedaan tijdens de kerstvakantie. Want, ja, zélfs studenten die druk aan het blokken zijn, moeten er af en toe eens uit. Eén van de meest geschikte manier om je eens goed te ontspannen, is bewegen. Maar met het koude weer dat verwacht wordt, is dat niet altijd zo simpel.

Voormalige ijspiste

Wie zich al graag een uitleeft op een trampoline, heeft geluk. Want net nu opent in Kortrijk (waar ook het metalfestival Alcatraz plaatsvindt) het vierde Belgische indoor trampolinepark van Jumpsquare. Het park is het grootste dat je momenteel in België kan vinden. En wij gingen al even een kijkje nemen.

Het trampolinepark bevindt zich in het gebouw waar veel West-Vlaamse jongvolwassenen heel wat tijd doorgebracht hebben op de ijspiste. Site Finlandia heeft in amper zes weken tijd een hele andere betekenis gekregen.

Veiligheid boven

Bezoekers van Jumpsquare Kortrijk (dat eigenlijk in Wevelgem ligt) krijgen een paar speciale sokken. Die hebben een antisliplaag op de zool, waardoor het veel veiliger is om in het park rond te lopen en op de trampolines te springen zonder weg te glijden.

Veiligheid is natuurlijk niet alleen belangrijk rond de trampolines. In het hele park zijn masters aanwezig. Die letten een beetje op wat je doet en helpen je zelfs met leukste truukjes op de trampolines.

Wat is er zoal te doen in het trampolinepark?

Het park is verdeeld in vijf verschillende area’s: Maincourt, Sports Zone, Pro Zone, Challenge Zone en Extreme Zone. Daarin kunnen bezoekers zich uitleven op maar liefst achttien attracties, waarvan er één een primeur is in de Benelux. Bezoekers klauteren langs een soort gigantische glijbaan naar boven, glijden naar beneden (en een stukje terug naar boven) en komen dan op een zacht luchtkussen terecht.

VALO Jump

Ook origineel is het levensechte videogame waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Een camera boven een scherm detecteert hun bewegingen en door opzij te springen, kunnen ze zich in het spel voortbewegen.

Jumpsquare Kortrijk Videogame
newsmonkey

Wipe Out

Ga je samen met een groep vrienden naar het trampolinepark? Daag ze dan zeker uit bij het Wipe Out-achtige spel, waarbij je op je eigen trampoline over de rondzwierende armen van de machine moet trachten te springen. Dat klinkt moeilijk, en dat is het ook. En lastig.

Jumpsquare Kortrijk
newsmonkey

Ninja Course

Meer uitdagingen? Zijn er! Probeer maar eens de hele Ninja Course in één keer door te lopen. Geprobeerd? Wij? Gevallen? Op ons gezicht? Nee, hoor.

Jumpsquare Kortrijk Ninja Course
newsmonkey

De vestiging in Kortrijk is al de tweede in West-Vlaanderen. Maar op dit moment is het wel de enige die open is. Het trampolinepark in Brugge van de groep moest tijdelijk z’n deuren sluiten, omdat het niet toegankelijk genoeg is voor mensen met een mobiliteitsbeperking.

Jumpsquare Kortrijk is deel van de Jumpsquare Group, een bedrijvengroep die in Nederland ontstaan is. De groep telt ondertussen al meer dan veertig trampolineparken verspreid over vijf landen in Europa.

Gesponsorde artikelen