Left Right
scrollTop top

Grumpy Cat mag nu wel even lachen: hij wint 572.000 euro in een rechtszaak


Grumpy Cat mag nu wel even lachen: hij wint 572.000 euro in een rechtszaak

Een Californische rechtbank heeft een bedrijf bevolen om $ 710.000, omgerekend ongeveer 572.000 euro, aan Grumpy Cat te betalen. Of in ieder geval aan de eigenaar van de kat die beroemd werd door z’n norse snoet. Het bedrijf had onrechtmatig een afbeelding gebruikt van Grumpy Cat op een van hun producten.

Je hebt onder een steen geleefd als je nog nooit van Grumpy Cat hebt gehoord. Ongetwijfeld heb je het gezicht van Grumpy Cat al gezien op een meme, iets van merchandising of op zijn sociale media. De kat heeft werkelijk alles: zijn eigen Wikipedia-pagina, zijn eigen film, talloze pluchen beelteissen en zelfs een standbeeld van was in Madame Tussaud’s in San Francisco. Een echte ster die al miljoenen verdiende en nu nog eens 710.000 dollar, ongeveer 572.000 euro, rijker is geworden.

Grumppucino

Dat bedrag moet Grenade Beverage betalen aan Tardar Sauce, de echte naam van Grumpy Cat. Nochtans was alles goed begonnen voor het bedrijf, want ze hadden een contract getekend om de ‘Grumppuccino’ te lanceren. Zeg maar een cappuccino met het gezicht van Grumpy Cat op de fles.

Maar het bedrijf stopte niet met het gebruiken van Grumpy Cats gezicht en bracht ook geroosterde koffiebonen op de markt met Grumpy Cats beeltenis. En daar was geen afspraak over gemaakt met het bedrijf achter de kat, Grumpy Cat Limited. Gevolg: er werd een rechtszaak aangespannen en Granada Beverage verloor de zaak (en dus ook veel geld).

Kat met dwerggroei

De bankrekening van Tabatha Bundesen, de eigenares van Grumpy Cat zal dus nog wat gespijsd worden dankzij haar kwaad kijkende kat. De vrouw verdiende al ettelijk veel geld dankzij haar kat, die eigenlijk nors kijkt omdat hij aan dwerggroei lijdt.

Voor de Grumpuccino was er een overeenkomst tussen Grumpy Cat en Grenade Beverage

Maar Grumpy Cats snoet werd ook gebruikt voor koffiebonen, zonder toestemming

En dat komt hen nu duur te staan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539