Left Right
scrollTop top

Gruwelijk bloedbad: IS executeert 58 kadetten van politieschool


Gruwelijk bloedbad: IS executeert 58 kadetten van politieschool

Drie terroristen – volgens sommige bronnen waren ze met vijf of zelfs zeven – hebben de slaapkwartieren van een opleidingscentrum van de politie in de Pakistaanse stad Quetta bestormd. Zeker 58 van de politiekadetten werden geëxecuteerd, maar het dodental gaat naar alle vrees nog fors oplopen.

Islamitische Staat heeft de aanslag opgeëist. Een IS-bevelhebber heeft een Pakistaanse journalist gedreigd met meer aanslagen en gezegd dat IS binnenkort de nachtmerrie van de Pakistaanse regering zal zijn. Islamitische Staat heeft voor later op de dag een uitgebreide verklaring aangekondigd.

Er zouden 117 gewonden in kritieke toestand verkeren. Naar verwachting neemt het dodenaantal dan ook nog toe laat het ministerie van Binnenlandse Zaken van de provincie Beloetsjistan weten. Na vijf uur van hevige vuurgevechten en explosies zijn de gevechten inmiddels beëindigd.

Omstreeks maandagavond 21 uur Belgische tijd drongen zeker drie gewapende mannen het terrein van de politieschool binnen, schoten daar om zich heen en namen honderden kadetten in gijzeling.

Veiligheidstroepen van het leger en leden van de paramilitaire organisatie Frontier Corps omsingelden daarna het terrein en begonnen een bevrijdingsactie. Daarbij zijn de drie daders doodgeschoten volgens de Pakistaanse overheid.

Niet eerste keer

Volgens een woordvoerder van het provinciebestuur waren er ten tijde van de gewelddadige inval ongeveer tweehonderd studenten aanwezig. Andere bronnen spreken van 700 studenten.

In 2006 en 2008 was het complex ook al eens doelwit. Toen kwamen er raketten neer op het terrein. In 2014 vielen extremisten een school van het leger aan in de Pakistaanse stad Peshawar. Meer dan 140 mensen werden daarbij gedood.

In de onrustige provincie Beloetsjistan zijn meerdere islamitische strijdgroepen actief, waaronder de Taliban en groepen die strijden voor meer autonomie. Eerder op de avond werden in een andere stad in de provincie twee douanemedewerkers doodgeschoten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539