GSM gepikt op Pukkelpop? Kijk toch maar bij Lost en Found, want de politie pakte een man op die er 77 gestolen heeft

GSM gepikt op Pukkelpop? Kijk toch maar bij Lost en Found, want de politie pakte een man op die er 77 gestolen heeft

Je wéét dat het kan gebeuren en dus hou je je smartphone dicht bij, en toch wordt er op elk festival regelmatig eens een GSM gepikt. Op Pukkelpop dit weekend kon de politie zelfs een man oppakken die er 77 in z’n zakken had zitten. Wie de zijne kwijtraakte op donderdag of vrijdag, kijkt dus best eens bij de Lost en Found. 

Een beetje je ergste nachtmerrie: je telefoon, sleutels of portefeuille die verloren raken of gestolen worden op een festival. Wie ‘m laat vallen, zoekt misschien nog even vruchteloos op de wei, maar als hij gestolen is, waarschuw je best gewoon je provider.

Op Pukkelpop was één dief wel heel actief bezig geweest: maar liefst 77 GSM’s vond de lokale politie tijdens een routinecontrole in z’n rugzak. De man werd voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Of hij ook wordt aangehouden is nog niet duidelijk.

Wie z’n GSM dus kwijtraakte, rept zich best naar de Info/Lost & Found-stand op de weide. Je kan je GSM of andere verloren spullen ook daar oppikken. Dat kan ook nog op zondag, in de kerk van Kiewit, tussen negen en vier ’s namiddags. “Als ze kunnen bewijzen dat ze eigenaar zijn van het toestel door middel van het gsm-nummer en de pincode, krijgen ze de gsm onmiddellijk terug”, zegt Dorien Baens, woordvoerster van de politie LRH nog aan De Standaard.

Gesponsorde artikelen