‘Guardians of the Galaxy’-sterren in de bres voor ontslagen regisseur James Gunn

‘Guardians of the Galaxy’-sterren in de bres voor ontslagen regisseur James Gunn

James Gunn, de schrijver en regisseur van de eerste twee ‘Guardians of the Galaxy”-films werd onlangs ontslagen door Disney. Er waren oude tweets opgedoken van de regisseur die volgens Disney niet door de beugel konden. Verschillende sterren uit ‘Guardians of the Galaxy’ spreken zich nu uit tegen Disney en fans zetten ook al een petitie op om Gunn terug te halen.

Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn werd onlangs ontslagen door Disney. Gunn maakte enkele jaren geleden namelijk ongepaste mopjes op Twitter en deze lekten onlangs uit. Disney gaf aan dat deze niet strookten met de waarden van de productiestudio en wezen hem daarom de deur.

Tweets over pedofilie

James Gunn schreef en regisseerde de eerste twee films van Guardians of the Galaxy en was momenteel bezig aan de derde film van de reeks. Tot Disney besliste om de samenwerking met Gunn stop te zetten. De aanleiding hiervan waren ongepaste tweets die de regisseur over de jaren heen verstuurde.

In de tweets, die teruggaan tot 2009, maakte Gunn pedofiel getinte mopjes. Zo tweette hij onder andere “The Expendables was so manly I f*cked the shit out of the little boy next to me” en “This hotel shower is the weakest ever. Felt like a three year old was peeing on my head“. En retweette hij een tweet die zei “I like it when little boys touch me in my silly place“. Allemaal tweets dus die niet stroken me het kindvriendelijke imago van Disney.

Naar verluidt verwijderde Gunn meer dan 10.000 van dit soort tweets, waarna hij een lange verontschuldiging postte op Twitter. Hij verwees daarbij naar het imago van provocateur dat hij toentertijd wilde onderhouden. Hij liet ook weten dat hij nu een “leuker en beter mens” is geworden en spijt heeft van zijn ondoordachte tweets.

Protest tegen ontslag

De excuses mochten niet baten en Disney gooide Gunn op staande voet buiten. Maar dat was niet naar de zin van heel wat fans van Guardians of the Galaxy.

De productie van de derde film was druk aan de gang en niemand weet wat er nu met het half afgewerkte script van Gunn zal gebeuren. De film zou normaal uitkomen in 2020, maar kan hierdoor dus heel wat vertraging oplopen.

Petitie

Fans van Guardians of the Galaxy zetten daarom een petitie op poten waarin ze Disney vragen om de beslissing om James Gunn te ontslaan te herzien.

De petitie wist in vier dagen tijd meer dan 270.000 handtekeningen te verzamelen en fans steunen Gunn openlijk en halen daarbij aan dat het belachelijk is om iemand te bestraffen op basis van tweets die dateren van meer dan vijf jaar geleden.

Steun van acteurs

Maar het zijn niet alleen de fans van Guardians of the Galaxy die de beslissing van Disney in vraag stellen. Ook de acteurs uit de films hebben al laten weten dat ze niet achter het ontslag van Gunn staan.

Zo tweette actrice Zoe Saldana: “Ik hou van ALLE leden van mijn Guardians of the Galaxy-familie. Voor altijd.” Waarmee ze duidelijk verwees naar het familielid waar ze nu noodgedwongen afscheid van moest nemen.

Acteur Chris Pratt was zowaar nog cryptischer. Hij tweette “Wees snel om te luisteren, traag om te spreken en traag om je kwaad te maken.”

Waarmee hij verwees naar het feit dat Disney geen oren had naar de verontschuldigingen van James Gunn en hem volgens Pratt te snel aan de deur heeft gezet.

Wordt ongetwijfeld vervolgd …

Gesponsorde artikelen