Guns N’ Roses komt naar Graspop, dat volgend jaar vier dagen zal duren

Guns N’ Roses komt naar Graspop, dat volgend jaar vier dagen zal duren

Er komt een vierde volledige festivaldag voor de Graspop Metal Meeting in Dessel. En op de eerste dag wordt de weide in Dessel dé Paradise City voor iedere metalhead in het land.

Graspop Metal Meeting gaat dus eenmalig vier dagen lang duren. België’s grootste heavy music festival start volgend jaar officieel op donderdag 21 juni en heeft met Guns N’ Roses als headliner op donderdag meteen een topper van formaat beet.

Na de aankondiging van Ozzy Osbourne eerder deze week, zijn er nu twee headliners bekend. De ticketverkoop voor Graspop Metal Meeting 2018 start op zaterdag 18 november om 10 uur via ticketmaster.be en proximusgoformusic.be.

Met hun ‘Not In This Lifetime Tour’ bewees Guns N’ Roses afgelopen zomer op TW Classic al dat ze het nog kunnen. En de toppers van de klassieke line-up zullen op het podium staan: Axl Rose aan de micro’s, Slash op de sologitaar en Duff McKagan op de bas.

Een woelige geschiedenis

Guns N’ Roses ontstond in 1985 uit de assen van twee Californische rockgroepen: L.A. Guns en Hollywood Rose. Ze werden al gauw de koningen van Los Angeles en met hun plaat ‘Appetite for Destruction’ uit 87 braken ze definitief door. Guns N’ Roses staat sindsdien bekend voor de virtuoze gitaarsolo’s van Slash en de hoge glamrock-screams van zanger Axl. Met platen als ‘Use your illusion I/II’ en ‘The spaghetti incident?’ volgden monsterhits als Sweet Child o’ Mine, Welcome to the Jungle, Paradise City en Yesterdays elkaar vliegensvlug op.

In 1997 waren alle originele leden buiten Axl Rose uiteindelijk vertrokken. Toen werd Guns N’ Roses in feite zijn soloproject. Veel van de bandleden kampten sinds het begin van de groep al met heroïne- en drankverslavingen. Ook hadden de ego’s van de individuele bandleden in die tijd kolossale proporties aangenomen en maakten ze voortdurend ruzie. Het was lange tijd heel stil rond Guns N’ Roses tot Axl in 2008 de full-length ‘Chinese Democracy’ op ons afvuurde. Sinds 2016 is gitarist Slash weer aan boord en verkoopt Guns N’ Roses op zijn duimpje ganse Sportpaleizen uit. Volgend jaar geven ze maar liefst dertien stadionshows doorheen Europa en zijn ze headliner op grote Europese festivals.

Gesponsorde artikelen