Gwendolyn Rutten (Open Vld) bedankt premier Michel (MR) op nieuwjaarsreceptie: “leider van een regering die hervormt”

Gwendolyn Rutten (Open Vld) bedankt premier Michel (MR) op nieuwjaarsreceptie: “leider van een regering die hervormt”

Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten beklemtoonde op de nieuwjaarsreceptie van haar partij uiteraard de realisaties van haar ministers, maar speciale lof was er voor premier Charles Michel (MR). “Hij is de leider van onze regering en wij zijn de partner waarop hij kan rekenen”, zei Rutten waarna een staande ovatie volgde.

“Jullie inkomsten gaan omhoog en de belastingen gaan omlaag”, begon Gwendolyn Rutten (Open Vld) haar nieuwjaarsspeech in Brussel. Daarna beklemtoonde ze de verwezenlijkingen van haar liberale ministers in de federale, Vlaamse en Brusselse regering.

“170.000 jobs en 100 euro extra per maand”

“Er zijn honderdzeventig duizend jobs bijgekomen”, zei de voorzitster trots. “Volgend jaar meer dan 100 euro extra per maand. Wij hebben het beloofd en we hebben woord gehouden. We maken van België een fantastische plek om te leven.”

Rutten verwees ook onder andere naar de flexi-jobs, het voor 500 euro per maand onbelast bijverdienen en de daling van de energiefactuur.

“Le réformateur, Charles Michel!”

Een speciale vermelding was er voor eerste minister Charles Michel (MR). “Ik ben bijzonder trots op de man die vier jaar geleden zijn nek heeft uitgestoken”, zei Rutten.

“Hij is de leider van onze regering, een regering die hervormt. Hij is onze eerste minister. En wij zijn de partner waar hij op kan rekenen. Le réformateur, Charles Michel”, ging ze verder, waarna de premier een staande ovatie kreeg van de aanwezige leden van Open Vld.

Steun voor nieuwe Miss België

Een andere opvallende aanwezige was kersvers Miss België Angeline Flor Pua. “Je kan zijn wie je wil, je kan alles zijn, apart of tegelijk. Piloot in opleiding, uit Borgerhout, van Aziatische afkomst en 100 procent van ons”, verwees Gwendolyn Rutten naar de racistische commentaren die hier en daar lezen vielen na verkiezing van de nieuwe miss.

“Uw steun motiveert mij om niet op te geven en nog meer mijn best doen”, bedankte de nieuwe miss de aanwezige gasten waarna het feest werd ingezet.

Gesponsorde artikelen