Hacker houdt het nieuwe seizoen van Orange is the New Black gegijzeld en vraagt losgeld aan Netflix

Hacker houdt het nieuwe seizoen van Orange is the New Black gegijzeld en vraagt losgeld aan Netflix

Een hacker die zichzelf The Dark Overlord noemt, heeft het vijfde seizoen van de Netflix-serie Orange is the New Black in handen gekregen en vraagt om ‘losgeld’ om de release van de afleveringen te stoppen. Tot nu toe heeft Netflix geen gehoor gegeven aan The Dark Overlord, met als gevolg dat er ondertussen al tien afleveringen online te vinden zijn. 

Fans van Orange is the New Black wisten al dat het nog wachten was tot 9 juni vooraleer het nieuwste seizoen te zien zou zijn op Netflix, maar daar heeft de mysterieuze hacker The Dark Overlord nu een stokje voor gestoken.

In een tweet van deze ochtend verwijst The Dark Overlord naar een brief waarin hij opschept over de ‘hackers-kunsten’ van zichzelf en zijn “collega’s” én geeft hij ook al de link mee naar de eerste aflevering van het nieuwste seizoen van Orange is the New Black.

Alles online

Enkele uren later heeft Netflix niet gereageerd op zijn vraag voor een “bescheiden bedrag” in ruil voor de rest van het seizoen van de hitserie en dus heeft The Dark Overlord met een nieuwe tweet en een nieuwe brief ondertussen tien volledige afleveringen online gezet. In zijn brief schrijft hij:

“Het moest niet op deze manier gaan, Netflix. Jullie gaan veel meer geld verliezen hierdoor dan ons aanbod jullie had gekost. We zijn beschaamd dat wij dezelfde lucht als jullie inademen. En voor de anderen: er is nog altijd tijd om jezelf te redden. Ons aanbod ligt nog steeds op tafel, voorlopig.”

Moeten productiehuizen zich zorgen gaan maken of heeft The Dark Lord eigenlijk al zijn troeven al uitgespeeld door OITNB te releasen? Voorlopig hebben we enkel de reactie van Netflix om op verder te gaan.

“We are aware of the situation. A production vendor used by several major TV studios had its security compromised and the appropriate law enforcement authorities are involved”

Gesponsorde artikelen