Hackers heropenen Netflix-accounts, gebruikers betalen opnieuw

Netflix

Internetcriminelen kunnen een opgezegd Netflix-account heropenen zonder toestemming. De criminelen kunnen op die manier opnieuw gebruikmaken van Netflix mét je betaalgegevens zonder die in te voeren. Dat kon BBC achterhalen.

De nieuwszender BBC kwam erachter dat criminelen gedeactiveerde Netflix-accounts zonder al te veel moeite opnieuw konden opstarten. De zender vond verschillende gebruikers van wie het account heropend werd. Opmerkelijk aan die heropstart is dat de bankgegevens niet opnieuw ingevoerd moeten worden. Op die manier moet de ex-gebruiker betalen voor een account dat hij eigenlijk heeft afgesloten.

Bankgegevens tien maanden bijhouden

Netflix wil die stap om bankgegevens opnieuw in te voeren, vermijden omdat ex-gebruikers zich makkelijker kunnen aanmelden. Omdat je ooit al lid geweest bent, spaart dat een hoop tijd met de bankgegevens volgens Netflix. De streamingdienst houdt je bankgegevens tot wel tien maanden na het opheffen van je account bij.

Als iemand je wachtwoord steelt, kan die dus zonder moeite inloggen en een nieuw abonnement afsluiten. Voor je het weet ben je dus aan het betalen voor een account dat je niet gebruikt.

Netflix-accounts op eBay

BBC merkte ook op dat oude Netflix-accounts online verkocht worden. Zo zou je op eBay een account kunnen kopen voor ongeveer 3,5 euro. Ook op Twitter zijn er verschillende mensen die klagen over hun oude account dat overgenomen is door hackers.

Netflix zelf reageerde ook op het voorval. De streamingdienst liet aan BBC weten dat de veiligheid van de accounts van hun gebruikers topprioriteit is. Gebruikers die een vreemde activiteit opmerken op hun account moeten meteen contact opnemen met Netflix. De streamingdienst vertelde ook dat gebruikersgegevens verwijderd worden als ex-gebruikers daar via e-mail om vragen.

Gesponsorde artikelen