Hallelujah! Nokia brengt De Baksteen terug. 29 dagen stand-by zonder opladen!

Acht maanden na de overname door Microsoft komt Nokia eindelijk nog eens met een telefoon die geïnspireerd is door de 3310 aka ‘De Baksteen’, de GSM die onverwoestbaar was en een batterij had die eeuwig opgeladen leek te blijven. De Nokia 215 gaat rond de 30 euro kosten, en is wat ze bij Microsoft een “affordable internet-ready entry-level phone” noemen.  

De Nokia 215 haalt maar liefst 29 dagen in stand-by. Hij heeft dual SIM, een ingebouwde zaklamp en een FM-radio. Echte toetsen ook. Een schermpje dat zes cm diagonaal meet en een resolutie heeft van 320 x 240 – ter vergelijking, de meeste moderne smartphones hebben 1920 x 1080. De 215 heeft zelfs een camera aan boord, maar met 0,3 megapixel ga je daar niet echt awards mee winnen. 

2G

Je kan met de 215 ook op het internet, maar, op 2G-netwerken, en dat zal dus niet echt een snelle ervaring zijn. Maar, met de 215 wil Nokia vooral scoren in Afrika, het Midden-Oosten en minder welvarende delen van Azië en Europa. In de VS zal de telefoon bijvoorbeeld niet eens op de markt komen.

Oudere gebruikers

Bij ons lijkt er een segment weggelegd voor de wat oudere gsm-gebruikers, die een heel simpel toestel willen zonder toeters of bellen. Maar het is, zeker aan die prijs, ook een uitstekende tweede telefoon om mee te nemen naar fuiven of festivals. Facebook messenger staat er bijvoorbeeld op geïnstalleerd. En hij claimt, net als z’n voorgangers, quasi onverwoestbaar te zijn.

Meer
Lees meer...