Hallelujah! Twee Yale-studenten vonden de oplossing voor een kater

Hallelujah! Twee Yale-studenten vonden de oplossing voor een kater

Feestbeesten kunnen binnenkort misschien weer op beide oren slapen. Twee Yale-studenten zouden dé oplossing gevonden hebben voor een kater. Ze maakten samen met een aantal professoren het wonderdrankje ‘SunUp’. Iemand nog een pintje? 

Margaret Morse, een studente Biologie, en Liam McClintock, een atletische student met een sportbeurs, ontwikkelden samen een magisch poeder genaamd SunUp. Volgens hen is dit dé oplossing tegen die verschrikkelijke katers na een avondje uitgaan.

Voor het uitgaan

Het rare aan SunUp is dat je het poeder niet in je drinken doet de day after, maar dat je het binnenspeelt voor je uitgaat. Het poeder heeft een citroen-achtige smaak en zou volgens de twee studenten al vanaf je eerste alcoholisch drankje beginnen werken.

Hoe werkt het poeder nu?

SunUp werkt eigenlijk terwijl je aan het drinken bent. Ten eerste helpt het je lichaam om giftige stoffen die je in je lichaam krijgt tijdens het drinken, af te breken. Ook wanneer je lever in overdrive gaat tijdens het verbreken van alcohol en je je heel misselijk begint te voelen, helpt SunUp dit gevoel te onderdrukken en je lever weer rust te geven.

Glutamine is een stof die je lichaam helpt bij bepaalde biologische functies zoals je immuunsysteem. Door alcohol verlaagt het niveau van glutamine in je lichaam waardoor je als je dronken bent, ook slechter slaapt. SunUp zou helpen het niveau van glutamine op peil te houden. En last but not least zorgt alcohol voor de uitputting van vitaminen in je lichaam. Het anti-katerpoeder zorgt ervoor dat je essentiële vitaminen beschermd blijven.

Pinterest

Groot succes

Blijkbaar geloven veel mensen in dit magische poeder. De studenten en hun team hadden 20.000 dollar nodig via crowdfunding om SunUp te kunnen maken. Maar door het enorme succes en de interesse haalden ze al snel zo’n 40.000 dollar bij elkaar. Wanneer dit poeder wereldwijd verkocht gaat worden, is nog niet duidelijk.

Gesponsorde artikelen