“Hallo, ik ben een feminist.” Zo opent een vrouw haar Tinderprofiel en dit is wat er gebeurt

“Hallo, ik ben een feminist.” Zo opent een vrouw haar Tinderprofiel en dit is wat er gebeurt

“Hallo, ik ben een feminist.” Zo opent Laura Nowak haar profiel op Tinder. Massale aandacht van mannen krijgt ze direct, maar niet zoals ze had verwacht. Nowak krijgt de ene belediging na de andere over zich heen en besluit in actie te komen. Op een Instagram-account post ze screenshots van alle hatelijke opmerkingen om te tonen dat er nog steeds “grote seksistische dubbele standaarden bestaan in de wereld.” Lees en huiver! 

“Je bent erg vrouwelijk voor een feminist”, “Wat windt je op in bed?”, “Vrouwelijk? Je bedoelt hoer”, dit is slechts een greep uit de talloze seksistische en hatelijke reacties die Nowak krijgt, nadat ze in haar Tinderbio duidelijk maakt dat ze feminist is.

Aan de Amerikaanse nieuwssite The Huffington Post vertelt Nowak dat ze wilde weten hoe het zou zijn om als feminist te Tinderen. “We horen altijd maar dat gelijkheid tussen mannen en vrouwen al bereikt is, maar ik denk dat deze opmerkingen duidelijk bewijzen dat dat in ieder geval in de datingwereld, zeker nog niet het geval is.”

Maar het is nooit haar bedoeling geweest om een ‘Tinder-project’ te starten. “Al een paar maanden was ik een gewone Tinder-gebruiker, toen ik besloot ‘feminist’ aan mijn profielomschrijving toe te voegen. Ik was zo gechoqueerd over de vele agressieve reacties die ik kreeg, dat ik ze wel moest delen. Alleen zo kan ik laten zien dat onze cultuur feminisme verkeerd begrijpt en dat er grote seksistische dubbele standaarden bestaan in de datingwereld.”

Volgens Nowak is het belangrijk om hierover te praten en dus roept ze Instagramaccount Feminist_Tinder in het leven. Hier post ze alle beledigende opmerkingen die ze stuk voor stuk van scherpe antwoorden weet te voorzien. En met inmiddels al meer dan 39.000 volgers raakt Nowak hier blijkbaar een gevoelige snaar.

Wij kunnen maar één ding zeggen: R.E.S.P.E.C.T. Check hieronder de meest straffe reacties met hilarische en scherpzinnige antwoorden van Nowak.

Mannen waarschuwen dat Nowak met deze bio nooit een man zal vinden

Nowak krijgt de ene groffe opmerking na de andere naar haar hoofd geslingerd

Maar er zijn ook mannen die met Nowak in discussie gaan over feminisme

Nowaks gevatte antwoorden maken haar Instagram-account zowel leerzaam als erg vermakelijk! Check hier de rest van de reacties

Gesponsorde artikelen