Left Right
scrollTop top

Hallucinant! Voor dit bedrag is de duurste duif ooit verkocht en het is een Vlaamse


Hallucinant! Voor dit bedrag is de duurste duif ooit verkocht en het is een Vlaamse

Wat zou je allemaal kunnen kopen voor de prijs van een duif? Veel zo blijkt. Afgelopen week werd de duurste duif ter wereld verkocht. Het gaat om Nadine, een duivin van de Kesselse kweker Willy Daniëls, die over de toonbank ging voor niet minder dan 400.000 euro. 

Vierhonderdduizend euro. Het is niet het bedrag van de laatste voetbaltransfer, maar de prijs die de Chinese duivenverzamelaar Kaier neertelde voor de Vlaamse duif Nadine. In de duivensport kijkt men de laatste tijd niet meer zo op van dit soort bedragen. Maar Nadine heeft sinds vorige week dus wel de titel van ‘duurste duif ter wereld’ op haar naam staan.

Prijsbeest

Nadine is natuurlijk niet de eerste de beste duif. Ze werd dit jaar nationaal kampioene bij de jaarlingen op de halve fond, een belangrijke discipline in het duivenmilieu. Maar dat is niet alles. “Ze blinkt vooral uit door haar uithoudingsvermogen”, vertelt kweker Willy Daniëls (68) aan Het Nieuwsblad. “Maar ze viel nog des te meer op doordat haar volle zus vorig seizoen ook nationaal kampioene werd.”

De zusjes zorgden ervoor dat rijke duivenliefhebbers van over de hele wereld hun weg vonden naar Willy’s duivenhok in het landelijke Kessel. Onder die liefhebbers dus ook de Chinese duivenverzamelaar Xing Wei, die in het duivenmilieu beter bekend is als Kaier. Die reisde persoonlijk af naar Vlaanderen met een bod dat Willy onmogelijk kon weigeren. “Het geld was welkom. Ik had net kosten aan mijn huis.”

Met pijn in het hart

Hoewel Willy zijn Nadine zal missen, is hij ook opgelucht. “Het is een beetje met pijn in het hart, maar ik kon bijna niet anders dan Nadine verkopen. Ze nog langer hier op til houden, was gevaarlijk. Ik was bang voor diefstal. Nu ze weg is, slaap ik toch een stuk geruster.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810