Hallucinant: wapens overal toegelaten in de VS, maar een simpele Kinder Surprise is er verboden …

Hallucinant: wapens overal toegelaten in de VS, maar een simpele Kinder Surprise is er verboden …

Na de dodelijke aanslag in Las Vegas is er weer heel wat te doen over hoe eenvoudig het is om in de Verenigde Staten aan een wapen te raken. Dat wordt nog absurder als je weet dat iets onschuldigs als Kinder Surprise-eitjes in de VS verboden zijn. En daar staan blijkbaar hoge boetes op …

59 doden vielen er afgelopen zondag in Las Vegas. Een schutter schoot toen met een heel arsenaal aan wapens vanuit een hotelkamer op een menigte. Die wapens had hij vrij kunnen kopen door de soepele wapenwet in de Verenigde Staten.

Die wet is veel minder soepel als het gaat over de bij ons zo geliefde Kinder Surprise. Sinds 1930 is het in de VS namelijk verboden om niet-voedsel toe te voegen aan voedsel. In 1997 beslist de Consumer Product Safety Commission (CPSC) dat die wet ook van toepassing is op Kinder Surprise en dus moeten Amerikanen het stellen zonder de eitjes.

Hoewel iedereen er in de Verenigde Staten stilaan van overtuigd is dat het verbod op Kinder Suprise-eitjes absurd is, blijft de wet van kracht. In 2012 werd een man die terugkeerde van Canada nog tegenhouden omdat hij zes eitjes had liggen in zijn auto. De douanebeambte dreigde toen met een boete van 2.100 euro per eitje.

Gesponsorde artikelen