‘Hallyu Town’: Dit valt er te beleven op gratis Koreaans festival in Brussel

Volgend weekend kan je in Brussel terecht voor een gratis festival dat volledig in het teken staat van de Zuid-Koreaanse cultuur. Het gaat daarbij niet enkel om K-pop, maar ook om zaken als K-beauty, K-fashion en Koreaans eten. Dit is wat je allemaal kan doen tijdens ‘Hallyu Town’.

Op zaterdag 17 en zondag 18 juni kan je op het Brouckèreplein in Brussel terecht voor ‘Hallyu Town‘, een volledig gratis festival waarbij je letterlijk en figuurlijk kan proeven van de Zuid-Koreaanse cultuur. Het evenement viert 60 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Korea en de EU.

Standjes

Het festival opent op zaterdag 17 juni en zondag 18 juni z’n deuren om 9.30 uur. Vanaf dan kan je terecht bij een veertigtal standjes om K-beauty, K-fashion, K-pop en andere Zuid-Koreaanse producten te leren kennen en te kopen. Ook zal je kunnen proeven van de Zuid-Koreaanse keuken bij vier standjes van populaire Koreaanse restaurants.

Er zal ook een speciale Busan World Expo-stand zijn, waar je meer informatie kan krijgen over de kandidatuur van Busan om de wereldexpo van 2030 te organiseren. Je kan deze campagne kennen van het gratis concert dat BTS vorig jaar gaf in Busan om de kandidatuur te steunen.

Zuid-Koreaanse spelletjes

Wie tegenwoordig aan Zuid-Korea denkt, denkt wellicht al snel aan Squid Game. Er zal tijdens Hallyu Town ook een evenementruimte zijn waar je verschillende Koreaanse spelletjes zal kunnen spelen. Eén daarvan is 1, 2, 3, Piano, zoals het te zien was in de Netflixreeks Squid Game. De 100 eerste winnaars van elke dag, krijgen een cadeaubon van 5 euro. Wie kans wil maken op 300 euro om uit te geven in de kraampjes van het evenement, kan zich inschrijven met een team van maximum 6 personen om het touwtrekken van Squid Game te spelen.

Ondertussen zullen er op het podium continu evenementen plaatsvinden. Zo gaat het onder andere om een kookshow, waarbij getoond zal worden hoe je Koreaans kan koken met lokaal verkrijgbare ingrediënten en zullen er K-popcovers gebracht worden door Belgische dansgroepen. Elke avond staan er ook optredens van Koreaanse artiesten op het programma.

Zuid-Koreaanse artiesten

Tijdens het weekend zal je concerten kunnen meepikken van de K-popartiest Paul Kim, de K-popgroepen CSR en OnlyOneOf en performance group E SANG.

Het programma is hetzelfde voor beide dagen:

 • 17.30 – 18.00: E SANG 
 • 18.00 – 18.30: CSR 
 • 18.30 – 19.00: OnlyOneOf   
 • 19.00 – 19.30: Paul Kim 

Fans kunnen ook een ontmoeting winnen met CSR, OnlyOneOf of Paul Kim. Daarvoor hoef je alleen iets te kopen aan een van de blauwe kraampjes. Bij je aankoop krijg je dan een kraslotje. Wie een winnend ticket heeft, kan deze aan de infobalie omruilen in een nummer voor het Hi Touch-evenement. Wil je meer kans maken op een ticket voor het Hi Touch-evenement, dan kan je je nu al aanmelden via

De Hi Touch-evenementen gaan door op:

 • 17 juni
  • 13.30: OnlyOneOf
  • 16.00: Paul Kim
 • 18 juni
  • 13.30: CSR
  • 16.00: Paul Kim
Meer
Lees meer...