Handig: Pinterest heeft een geweldige oplossing voor het gigantische aanbod in Apples App Store

Handig: Pinterest heeft een geweldige oplossing voor het gigantische aanbod in Apples App Store

Twee digitale reuzen hebben samen een nieuwe feature uitgerold: vanaf nu kan je apps voor je iPhone of iPad rechtstreeks van Pinterest downloaden. Met de optie App Pins hoef je zelfs niet meer te surfen naar een pagina buiten Pinterest.

Het aanbod in de App Store is de laatste jaren gigantisch geworden. Reden te meer dat eigenaars van een iPhone of een iPad alleen maar kunnen toejuichen dat Pinterest een inspanning levert om het allemaal wat toegankelijker te maken. Vanaf nu kan je bij apps op Pinterest een ‘installeer’-knop vinden, waarmee je de apps rechtstreeks kunt binnenhalen.

1,4 miljoen apps

Ook Apple heeft moeite gedaan om het initiatief te steunen. Zo maakte het bedrijf een officiële App Store-pagina op Pinterest. Daar zal je in de herkenbare stijl van Pinterest applicaties terugvinden verdeeld in categorieën die variëren van mode tot gezondheid. De App Store telt intussen meer dan 1,4 miljoen apps, dus keuze genoeg.

Op dit ogenblik kijken we vooral naar de lijst met de meest opvallende apps in de winkel van Apple, en die wordt zorgvuldig gecontroleerd door medewerkers van Apple zelf. Maar honderdduizenden andere apps krijgen nooit dezelfde aandacht. Je kan dit ook blijkbaar zelf manipuleren, maar het is niet goedkoop om zomaar de nodige visibiliteit te krijgen. 

Android-gebruikers moeten wachten

Natuurlijk hoopt ook Pinterest beter te worden van de samenwerking met Apple. Eerder hebben Facebook, Twitter en Google hun voordeel gedaan door zich te mengen in de wondere wereld der apps. De App Store heeft een Twitter-pagina met 3,5 miljoen volgers en op Facebook heeft een gelijkaardige fanpagina meer dan 11 miljoen aanhangers. Maar natuurlijk is er onder de sociale media geen feature zo handig als Pinterest om het enorme aanbod overzichtelijk te maken. Het personeel van Pinterest heeft overigens zelf al een selectie gemaakt voor wie een paar tips voor nuttige apps zoekt.

Voorlopig moeten eigenaars van een Android-toestel wel nog wachten op de feature, want de service is exclusief voor apps die in de winkel van Apple beschikbaar zijn. Pinterest zegt overigens geen geld te willen slaan uit de App Pins, maar het is best mogelijk dat ontwikkelaars van apps ooit zullen kunnen adverteren om hun applicaties op Pinterest wat extra aandacht te schenken.

Gesponsorde artikelen