Hannelore uit ‘Over Winnaars’ krijgt na ongelofelijke inzamelingsactie haar eigen elektronische protheses

We kennen allemaal Hannelore nog wel, de ongelofelijk sterke vrouw die in ‘Over Winnaars’ samen met Koen Wauters Machu Picchu beklom. Zonder benen, mét protheses. Toen haar huidige exemplaren te gevaarlijk bleken te zijn voor deze uitdaging, kreeg ze de kans om elektronische te lenen. Maar na de inzamelingsactie ‘Stap voor Stap voor Hannelore’ hoeft ze dat nu niet langer te doen.

In de eerste emotionele aflevering van Over Winnaars maakte Vlaanderen kennis met de 27-jarige Hannelore, die tijdens een verschrikkelijk ongeval haar beide benen verloor. Samen met Koen Wauters en een paar elektronische beenprotheses slaagde ze erin Machu Picchu te trotseren, één van de zwaarste beklimmingen ter wereld. Maar die speciale beenprotheses, die maar liefst 90.000 euro kosten, moest ze op het einde van haar avontuur weer afgeven. Tot Het Laatste Nieuws, Dag Allemaal en Qmusic de actie ‘Stap voor Stap voor Hannelore’ organiseerden.

VTM

De actie werd een ongelofelijk succes en het bedrag voor Hannelore’s nieuwe elektronische benen was vrij snel binnen. Sterker zelfs: er ging nog een prachtige som naar U/Turn, een organisatie die avontuurlijke projecten organiseert voor andersvalide mensen en Hannelore ook begeleidde tijdens haar tocht richting de zonnepoort. In totaal werd er 146.312 euro ingezameld, mede dankzij een gulle zakenvrouw die de volledige 90.000 euro in één keer schonk.

Gisteren was het dan eindelijk zover en kreeg Hannelore haar eigen elektronische kunstbenen. “Fantastisch. Bij mijn vorige mechanische protheses voelde het alsof ik op stelten liep, nu is het alsof ik op wolkjes loop. Eindelijk hoef ik niet meer bang te zijn om te vallen. Het eerste wat ik ga doen is naar de winkel wandelen voor mijn boodschappen. Vroeger deed ik dat noodgedwongen met een rolstoel. En mijn vrienden ga ik nu ook veel vaker kunnen bezoeken”, zegt ze in Het Laatste Nieuws.

De nieuwe protheses is één, er voor de volle honderd procent mee leren stappen is twee. “Het kan maanden, zelfs járen duren vooraleer ik het volledig meester ben om met deze elektronische kunstbenen te stappen. En af en toe moet ik terug naar de praktijk voor een software-update. Al een geluk dat de batterijen acht uur meegaan”, lacht ze nog.

Meer
Lees meer...