Hans Zimmer herwerkte Netflix’ intro en het resultaat is ge-wel-dig

Netflix laat geleidelijk aan meer films in de bioscoop in première gaan. En daarvoor had het streamingplatform dringend een nieuwe intro nodig, want de huidige (het *tudum*-geluid) duurt maar drie seconden. Voor die nieuwe intro strikte Netflix niemand minder dan filmcomponist Hans Zimmer, en het resultaat geeft je gegarandeerd kippenvel!

Iedereen die ooit naar een film of serie gekeken heeft op Netflix, weet precies hoe de streamingdienst zichzelf introduceert. Terwijl het woord Netflix op je scherm verschijnt, krijg je *tudum* te horen, een geluid dat amper 3 seconden duurt, maar wel wereldberoemd is geworden.

Netflix-films in de bioscoop

Maar de laatste jaren begint Netflix af en toe films in de bioscoop in première te laten gaan. Dat was onder andere het geval bij The Laundromat van Steven Soderbergh en The Irishman van Martin Scorsese vorig jaar. En als je in de cinema zit, dan is enkel *tudum* niet voldoende.

Aangepaste intro

Netflix heeft dan maar iemand gezocht om de intro te bewerken, zodat die wat beter in de bioscoop zou passen. Het is niet zomaar iemand geworden. Integendeel: niemand minder dan Hans Zimmer heeft zich over het deuntje ontfermd. En het resultaat? Dat mag er meer dan zijn!

In de compositie van amper 16 seconden, werkt Hans Zimmer op z’n eigen typische manier toe naar het welbekende Netflix-geluid. De nieuwe intro zal waarschijnlijk binnenkort te horen zijn voor Netflix-films, en dan vooral die in de bioscoop.

Urenlang genieten van de ‘oude’ Netflix-intro? Dat kan met (één van de) 50 beste series op Netflix!

Meer
Lees meer...