Left Right
scrollTop top

Hapje Italiaans levert Suarez serieuze schorsing op


Hapje Italiaans levert Suarez serieuze schorsing op

Wereldvoetbalbond FIFA heeft de Uruguayaan Luis Suarez een forse schorsing opgelegd na het bijtincident in de wedstrijd tegen Italië. De topspits van Liverpool wordt geschorst voor 9 internationale wedstrijden, en mag de komende vier maanden geen stadion betreden.

Het is al de derde keer dat Luis Suarez bijt naar een tegenspeler. Eerder deed hij dat al bij PSV-speler Bakkal toen hij zelf nog bij Ajax speelde, enkele jaren later zette hij zijn tanden in Chelsea-speler Ivanovic. Daar kreeg hij toen respectievelijk zeven en tien wedstrijden schorsing voor, maar deze keer is het nog een pakje meer. Niet alleen wordt hij vier maanden lang verbannen van alle voetbalgerelateerde zaken, hij moet ook nog eens negen wedstrijden van Uruguay vanaf de zijlijn meemaken. Het is dus zelfs niet zeker of hij in 2015 nog in het shirt van het Zuid-Amerikaanse land te bewonderen zal zijn.

De schorsing is dus niet alleen een forse streep door de rekening van Uruguay. Ook Liverpool zal de spits nog in alle competities enkele maanden moeten missen. Eerder moesten de Engelsen hem niet alleen missen na het bijten van Ivanovic, maar ook na racistische uitspraken aan het adres van Patrice Evra (Manchester United) mocht hij al een tijdje brommen. Opmerkelijk: de Uruguayaan werd sinds 2010 al 34 wedstrijden geschorst zonder ook maar één rode kaart te ontvangen.

Voor Suarez zelf zal het niet alleen een sportieve, maar ook financiële kater zijn. Zijn sponsors haken één na één af, waardoor hij wel eens miljoenen zou kunnen mislopen. Maar mogelijk mist hij ook een transfer. Volgens de geruchten had Barcelona veel interesse om de spits over te nemen, maar de vraag is natuurlijk of de Catalanen dat nog zien zitten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810