Happy Birthday Tetris: na dertig jaar nog altijd even verslavend

Happy Birthday Tetris: na dertig jaar nog altijd even verslavend

Exact dertig jaar geleden kwam het iconische spelletje Tetris op de markt. Ontwikkelaar Alexey Pajitnov zegt nu “nooit gedacht te hebben dat de game zo populair zou worden”, maar tegelijkertijd “dat hij nog elke week een paar keer speelt”.

Dertig jaar na de lancering blijft Tetris gigantisch populair. Het wordt echt niet alleen nog maar in Blokken op één gebruikt. Nee, volgens The Tetris Company werd het spel al 425 miljoen keer betaald gedownload voor mobiele toestellen.

En ook de voor de volgende jaren ziet de toekomst er goed uit voor het blokkenspel. Deze week nog kondigde Ubisoft aan dat het later dit jaar Tetris Ultimate op de markt zal brengen voor de nieuwe generaties spelconsoles: Xbox One en PlayStation 4. Electronic Arts blijft dan weer z’n Tetris Blitz voor de mobiele besturingssystemen Android en iOS verder uitbreiden. En ook op Facebook krijgt het verslavende Tetris Battle nieuwe content naar aanleiding van de dertigste verjaardag.

Nog dertig jaar

“Ik had echt nooit kunnen denken dat Tetris zo enorm succesvol zou worden”, zegt bedenker Alexey Pajitnov in een videoboodschap. “Maar kijk, het simpele maar verslavende Tetris speel ik toch nog wel een paar keer per week. Ik kom nog steeds fans tegen die even gepassioneerd zijn als ik, en ik twijfel er dan ook niet aan dat mijn spelletje ook de komende dertig jaar nog generaties gamers zal weten te overtuigen.”

https://vimeo.com/97506855

Gesponsorde artikelen