Harde matras of zachte matras? Wij lossen het voor eens en altijd op

Harde matras of zachte matras? Wij lossen het voor eens en altijd op

Een goede nachtrust is belangrijk en daarom wil je ook op een topmatras slapen. Blijft de discussie: wil je net een zachte matras waar je lekker in kan rollen of een harde matras die waarschijnlijk beter is voor je rug? Eigenlijk is het antwoord vrij eenvoudig, we geven het je even mee. 

Eigenlijk is het best simpel: afhankelijk van je lichaamsbouw heb je een stevigere matras nodig. De ondersteuning die je krijgt of nodig hebt, bepaalt hoe stevig. Ben je zelf nogal licht gebouwd, dan kan je een zachtere matras nemen die wat meer meegeeft. Stevig gebouwd? Dan neem je een hardere matras die voldoende ondersteuning biedt. Goed slapen gegarandeerd.

Uiteraard is er voor elk lichaamstype wel een matras die extra handig is: wie wat zwaarder is rond de schouders en heupen, is het beste af met een latexmatras. Die is heel soepel en daardoor ondersteunt ie je wervelkolom beter. Je krijgt daardoor een betere houding, maar je hebt ook wel echt een deftige lattenbodem of boxspring nodig.

iStock

Traagschuimmatrassen?

Wat met de traagschuimmatrassen? Die zijn zeker een prima oplossing voor wie toch dat ingekapselde effect van een zachte matras wil, maar voldoende steun. Schuimmatrassen laten wel niet zo vlot lucht door, voor zweters is dat dus geen ideale oplossing. Idem voor koukleumen: in de winter wordt de matras een beetje harder en dat kan fris aanvoelen. Maar ben jij iemand die de temperatuur van z’n bed kan relativeren, ga dan voor traagschuim.

Wat als je de meeste van je nachten zwetend doorbrengt? Dan ga je best voor een matras van pocketveren. Die is extra luchtdoorlatend en dus iets frisser. Mocht je nog zweten, dan houdt je matras het tenminste een beetje langer vol dan een latex exemplaar. Graag latex of traagschuim combineren met de voordelen van een pocketveren bedje? Een topdekmatras is kleiner, lichter, makkelijker te draaien en dus ideaal. Het geeft je ook een extra laagje comfort.

Dan blijft er nog één centrale vraag over: wat doe je in vredesnaam als jij en je partner totaal verschillende slapers zijn? Wel, als je bed de juiste afmetingen heeft, kan je gewoon voor twee matrassen gaan. En wie nu al schrik heeft dat ie in het gat in het midden eindigt: daar bestaan matraswigjes voor. Graag gedaan.

Problem? Fixed it.

giphy

Gesponsorde artikelen