Harry Potter-acteur geeft duidelijke hint over zijn belangrijke rol in Game of Thrones

Harry Potter-acteur geeft duidelijke hint over zijn belangrijke rol in Game of Thrones

Het was al een tijdje bekend dat acteur Jim Broadbent was gecast voor Game of Thrones en dus deel zou uitmaken van het aankomende seizoen 7. Maar Broadbent heeft nu ook wat meer informatie gegeven over welke rol hij juist zal spelen. En wie de boeken een beetje kent, weet het al meteen!

Jim Broadbent is vandaag de dag vooral bekend voor zijn rol van Hildebrand Slakhoorn in de laatste drie Harry Potter-films. Maar in augustus raakte bekend dat hij toegevoegd zou worden aan de cast van Game of Thrones. Het was toen nog gissen naar wat zijn rol zou zijn, maar in een interview met Screen Crush praatte hij zijn mond misschien wel een klein beetje voorbij.

Broadbent zou een ‘maester’ gaan spelen: “an archmaester, I’m an old professor character“, zei hij. De acteur zei ook dat hij in vijf van de zeven afleveringen zou te zien zijn: “I did five episodes. I did sort of one major scene in each episode”. En wat misschien wel het belangrijkste is, is dat hij vooral met John Bradley samen op de set stond. Hij speelde dus vooral samen met het personage Sam Tarley, die in seizoen 6 naar The Citadel in Oldtown reisde om zelf een ‘maester’ te worden.

En wie een fan is van de boeken moet niet lang nadenken over welk personage Broadbent zal vertolken: Maester Marwyn. Maester Marwyn is een heel belangrijk personage in de boeken. Wat gebeurt tussen Sam en Maester Marwyn zou wel eens bepalend kunnen zijn voor de grote confrontatie waar het allemaal op lijkt af te stevenen.

Gesponsorde artikelen