‘Harry Potter’-beelden gelost vanop de set/speeltuin

Je een half uur lang stokoud voelen? Dat is helemaal niet moeilijk! De reden? Dit filmpje, met bijna dertig minuten beeldmateriaal van achter de schermen van de eerste Harry Potter-film!

Harry Potter en de Steen der Wijzen mag dan wel al bijna twintig jaar oud zijn, de film en zijn personages blijven in ons geheugen gegrift. Op het moment dat ze de eerste film aan het opnemen waren, waren Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint en het grootste deel van de acteurs iets meer dan tien jaar oud.

Set/speeltuin

Harry Potter Setbeelden
YouTube/Katya Kobza

Het is dan ook geen échte verrassing dat de set vaak meer een speeltuin was dan een plek waar gewerkt moest worden. Maar daar is nu ook bewijs voor gevonden. In een behind the scenes-filmpje krijgen we de grappen en grollen van de jonge (en minder jonge) cast te zien.

Emma Watson had voor één scène in de eerste Harry Potter-film valse tanden aan, omdat Hermione Granger is de boeken beschreven wordt als een meisje met een wilde haardos en nogal grote voortanden. Voor ze die ene scène kon filmen, moest ze een spreektest doen met haar valse tanden op. Die beelden zijn ook in het filmpje terug te vinden.

Camera’s en snoeppapiertjes

Daarnaast zien we ook Daniel Radcliffe wegduiken met de woorden “Camera! Whaah!” – precies wat we van een piepjonge acteur konden verwachten. Samen met zijn tegenspeler Rupert Grint, zien we hem ook nog eens op de Hogwarts Express zitten, omringd door ontelbare snoeppapiertjes.

Harry Potter Setbeelden
YouTube/Katya Kobza

Grint vertelt dat hij de every flavour beans zodanig lekker vond, dat hij het hele doosje in één keer in zijn mond had gegoten. Maar die smaak, daar was hij niet zo’n fan van.

In de film koopt Harry Potter namelijk de hele kar op, omdat Ron Weasley KEI-graag een snoepje wil, maar geen geld meegekregen had. We krijgen ook te zien dat de acteurs eigenlijk gewoon nog kinderen waren toen, die tussen hun scènes door klapspelletjes aan het spelen waren.

Grootste vijanden op het scherm

Tom Felton, die in de films de rol van Draco Malfoy speelt, deelde eerder ook al zo’n filmpje op zijn sociale media. Het is duidelijk dat de kinderen toen al zulke goede acteurs waren. Wij zouden het niet kunnen hoor: de hele wereld ervan overtuigen dat iemand je ergste vijand is, en behind the scenes gezellig samen spelletjes spelen.

View this post on Instagram

Champion #Slytherin

A post shared by Tom Felton (@t22felton) on

Gesponsorde artikelen