‘Harry Potter’-cast waarschijnlijk niet meer samen te zien in nieuwe film

Harry Potter Draco Malfoy Tom Felton
Warner Bros./Harry Potter

Harry Potter-fans dromen al jaren van een nieuwe film mét de originele cast. Toen schrijfster J.K. Rowling in 2016 het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child liet opvoeren, leek dat dé perfecte gelegenheid voor een reünie. Maar de schrijfster haalde onmiddellijk alle hoop weg. Acteur Tom Felton doet nu hetzelfde.

Dé droom van (bijna) alle Harry Potter-fans kreeg nieuw leven ingeblazen toen J.K. Rowling in 2016 twee nieuwe avonturen uitbracht. Een prequel van het verhaal over Harry Potter en zijn vrienden, Fantastic Beasts and Where to Find Them, werd dat jaar verfilmd. Het boek bestond toen eigenlijk al vijftien jaar.

De Harry Potter-prequel kreeg in 2018 al een vervolg: Fantastic Beasts and the Crimes of Grindelwald. Ondertussen is ook geweten dat er een derde deel in de reeks aankomt!

Hoop op een reünie

Het andere nieuws dat toen bij fans voor heel wat hoop op een reünie zorgde, was de release van het boek en toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child. Heel wat fans waren er toen volledig van overtuigd dat ze de cast uit de originele filmreeks opnieuw samen op het grote scherm te zien zouden krijgen.

Schrijfster J.K. Rowling boorde al die hoop onmiddellijk weer de grond in. The Cursed Child was namelijk een toneelstuk en het zou nooit meer dan dat worden. Dat trieste nieuws heeft nu ook acteur Tom Felton bevestigd. Tot 2011 speelde hij bad guy Draco Malfoy in de Harry Potter-reeks.

Weg hoop

Tijdens een interview op de rode loper, sprak hij met Red Carpet News. Hij kreeg toen de vraag of er nog een nieuwe Harry Potter-film op het programma stond en of de originele cast daarvoor opnieuw zou gaan samenwerken.

“Hoeveel wil je daarvoor geven?”, vroeg Felton grappend. “Nee, mopje. Ik denk niet dat het allemaal opnieuw gelanceerd zal worden, als ik eerlijk moet zijn. Ik denk dat de acht hoofdstukken prachtig waren, en alles wat moest gebeuren is gebeurd.”

Fans groeien mee

Fijner nieuws in deze droevige context? De cast is nog steeds enorm close en merkt dat de fans samen mét hen opgroeien. “We zien dat het fandom alleen maar groter wordt”, vertelde hij toen. “De meeste fans die me nu aanspreken waren nog niet eens geboren toen we de films maakten, dus het is zalig om te zien dat het van generatie op generatie doorgegeven wordt.”

Gesponsorde artikelen