Harry Potter-fans kunnen dit jaar studeren aan een echte, Belgische toverschool

Altijd al zin gehad om naar Zweinstein gaan, maar nooit net zoals Harry je brief gekregen? Uitstekend nieuws: je kan dit jaar in België vier dagen lang meedoen in een echte toverschool. Opgelet, een dosis verbeelding moet je zelf meenemen, al zorgt de organisatie voor de magie.

Kijk, we willen niets insinueren, maar als je de vijftien al gepasseerd bent, is de kans wel erg klein dat je Zweinsteinbrief nog toekomt. Een tragedie, vandaar dat wij helemaal blij worden van het Myrddin Emrys College. Dat is een plek waar je je deze zomer vier dagen lang onderdompelt in een toverschoolsfeer. Dat betekent toverlessen, vijf magische huizen en ja, echt iedereen doet mee.

LARP

Spoilers: je hoeft niet echt over magische krachten te beschikken. Het Myrddin Emrys College is een grote Live Action RolePlay, LARP, waar je vier dagen lang een rolletje, een huis en een aantal kenmerken krijgt toebedeeld.

Je bent dus heel even een echte tovenaar. Tijdens het evenement volg je de lessen, maar zijn er ook wat vreemde gebeurtenissen aan de gang en jij speelt daar natuurlijk jouw eigen rol in!

Myrddin Emrys College

Het is al het derde jaar op rij dat MEC, zo heet het event officieel, doorgaat. Voor wie een eigen personage spelen toch wat overkill is, maar meewerken aan de magie ook heel leuk klinkt, zijn er verschillende opties. Zo kan je natuurlijk gewoon vier dagen lang een student zijn, maar je kan ook vrijwilliger worden of een zijpersonage spelen.

https://www.instagram.com/p/B39ZEgNHxRN/

Wie tussen 15 en 19 juli nog niets te doen heeft en zijn innerlijke Harry, Hermione, Snape of Dumbledore wil laten bovenkomen, kan hier inschrijven. Het event gaat door in Voeren, je betaalt 175 tot 270 euro voor vier dagen. Opgelet: vorig jaar verkocht MEC verdacht snel uit. Net alsof er nog mensen hun brief niet gekregen hebben …

Wij oefenen alvast onze Wingardium Leviosa. Swish and flick, zo ging het toch?

Meer
Lees meer...