‘Harry Potter’-versie van ‘Pokémon Go’ krijgt eerste beelden (en ziet er verdomd goed uit)

‘Harry Potter’-versie van ‘Pokémon Go’ krijgt eerste beelden (en ziet er verdomd goed uit)

‘Harry Potter: Wizards Unite’ werd door Niantic gemarket als ‘Pokemon Go’ voor Harry Potter-fans en dat is zonder meer waar. Maar ‘Wizards Unite’ is veel ambitieuzer, grootser en op termijn waarschijnlijk ook de betere game van de twee. Met ‘Harry Potter: Wizards Unite’ zet Niantic een stap naar een heel ander niveau in AR-games.

Het concept van Pokémon GO is simpel: je gooit een bal en je vangt ze allemaal. Dat is de basis van het spel en ook meteen wat het spel zo immens populair maakte. Harry Potter: Wizards Unite is substantieel groter, bevat véél meer spel-elementen en dat maakt het (gelukkig) ook een cooler spel, zo zeggen de eerste reviews.

Welk beroep wil jij kiezen?

Net zoals in Pokémon Go kan je uit drie ‘teams’ kiezen, al zijn dat in dit geval beroepen. Die hebben wel specifieke doeleinden, het is dus niet gewoon een teamkleur. Je kan toverdranken maken, toverspreuken gebruiken, opdrachten uitvoeren, items verzamelen en er is een algemene verhaallijn. Je kan ook mysteries oplossen, er zijn in-game locaties die je in AR volledig kan verkennen (wat een serieuze upgrade is), toverdrankelementen die verschijnen afhankelijk van het weer, de plek waar je je bevindt en de stand van de maan enzovoort. Met andere woorden: het is een echte RPG, maar dan op je smartphone.

Harry Potter: Wizards Unite speelt zich af in het post Deathly Hallows-tijdperk. Jij bent een onderdeel van het tover-veiligheidsstatuut-SWAT-team en je moet magische items, Foundables, vinden. Er is namelijk een catastrofaal chaotisch ‘event’ geweest: The Calamity. Al die Foundables worden uiteraard beschermd, ze duiken niet zomaar op, door een Confoundable. Die moet je verslaan voor je de Foundable in je register kan opslaan (je stickerboek, je Pokédex, je snapt waar dit heen gaat). Het leuke aan deze Foundables is dat je ze eerst rustig in AR volledig kan bekijken. Je kan er dus rondstappen en bekijken wat hun eigenschappen zijn voor je een aanval doet en voor je dus je toverstok klaarzet.

Fortress

Die gevechten beginnen eenvoudig, je hebt in eerste instantie dan ook maar een paar spreuken tot je beschikking. Maar er zijn natuurlijk ook plaatsen waar je kan oefenen: Forten, Gyms zeg maar. Het zijn een soort grote kastelen op je kaart, met meerdere kamers, die steeds moeilijker worden. Jij en vier vrienden kunnen samen een strategie bedenken om door het Fort te raken. In Pokémon GO maakt het eerder weinig uit hoe je team eruitziet. In Harry Potter: Wizards Unite wel en dat maakt het spel ook een stuk rijker.

Zoals in elke klassieke RPG zijn je skill trees een heel belangrijk stuk. Eenvoudig gesteld: hoe meer je leert, hoe meer je kan. In Wizards: Unite kan je kiezen uit drie beroepen en de bijbehorende skillsets: Auror, Magizoologist of Professor. Merk je dat je toch verkeerd gekozen hebt, dan kan je altijd terugswitchen (en opnieuw beginnen sparen).

Niantic

Jouw personage in Wizards Unite

Dat zorgt ervoor dat jij ook meteen veel meer van je persoonlijkheid in je personage kan steken dan in eender welke smartphonegame op dit moment. Je krijgt ook een Ministry of Magic-identiteitskaart met je eigen foto en kan kiezen voor bekende elementen uit de Harry Potter-wereld. Een litteken? Een bril? Een andere set gewaden … het kan allemaal. Combineer dat met een aantal superbelangrijke identiteitsgebonden stukken uit de Potterwereld (je eigen toverstok, … en dat zou effect hebben later in het spel) en je krijgt een op het eerste zicht behoorlijk solide game.

Dat is echter niet alles. Wie genoeg Foundables in z’n registry steekt, kan een Portkey krijgen. Hier wordt Wizards Unite écht magisch. Want je kan met die Portkeys plekken uit de Potterwereld bezoeken en dankzij de AR jezelf in die plaatsen zetten. Je stapt dus door de Portkey in de wereld en je ziet jezelf op die plek verschijnen. Magie én zwaar de moeite.

Kijk hier alvast naar de trailer. Harry Potter: Wizards Unite komt nog dit jaar uit en is dan beschikbaar voor smartphone.

Gesponsorde artikelen