Hartjes gebroken: prins Harry en Meghan Markle voor het eerst openlijk samen, verloving in aantocht?

Hartjes gebroken: prins Harry en Meghan Markle voor het eerst openlijk samen, verloving in aantocht?

Hun relatie was dan wel al aangekondigd door het Britse hof, maar prins Harry en ‘Suits’-ster Meghan Markle verschenen nog nooit samen op een officiële aangelegenheid. Tot nu. Ze woonden samen de Invictus Games bij en liepen zelfs hand in hand naar hun plaatsen bij een tenniswedstrijd. De twee zijn nu dus ook echt officieel samen en het gerucht gaat zelfs de ronde dat ze op het punt staan hun verloving aan te kondigen. 

Behalve dat het enorm schattig was, was hun aanwezigheid op de Invictus Games afgelopen weekend ook heel belangrijk. Het was de eerste keer dat het koppel samen op een officiële aangelegenheid verscheen. Zaterdag verschenen de twee op de opening van de Invictus Games, een soort Paralympische Spelen in Toronto in het leven geroepen door de prins, maar toen zaten de twee wel nog niet bij elkaar. Waar Harry tussen andere royalties en wereldleiders zat, zat vriendin Meghan Markle tussen het ‘gewone’ volk bij een goede vriend.

Verloving?

Dat was al een first voor het koppel, maar dan moest het grote moment nog komen. Een dag later woonden ze samen een tenniswedstrijd bij. Ze liepen zelfs hand in hand naar hun plaats.

Voor veel royaltywatchers was die ‘officiële outing‘ meteen de bevestiging voor wat ze al een tijdje dachten: het koppel is verloofd en zal dat ook aan de wereld gaan bekendmaken.

Het zou uiteraard een droomhuwelijk zijn, maar misschien dat de Queen daar wel een stokje voor steekt. Zij kan namelijk alle huwelijken binnen de koninklijke familie tegenhouden met een veto. Verschillende bronnen menen te weten dat ze dat wel eens zou kunnen doen, mocht er een verloving tussen prins Harry en Markle zitten aan te komen. Markle is namelijk een gescheiden vrouw, iets wat de uiterst christelijke Queen Elizabeth niet zo leuk vindt.

PDA

Een koppel dat hand in hand loopt, dat is geen groot nieuws. Maar voor Britse royals is het toch merkwaardig. Het is een soort ongeschreven regel bij het Britse koningshuis dat koppels geen ‘handjes vasthouden’.

Volgens insiders zouden broer William en vrouw Kate Middleton zelfs een bewuste keuze gemaakt hebben om dat zo weinig mogelijk te doen. De reden daarachter is dat de twee vaak op officiële trips zijn, waar ze vertegenwoordigers zijn van de Britse monarchie, zo zegt Myka Meier, de oprichtsters van Beaumont Etiquette, aan het magazine People. “Het koppel probeert zo weinig mogelijk PDA (public displays of affection, of het openbaar tonen van affectie, red.) te tonen om professioneel te blijven”, legt Meier uit.

Gesponsorde artikelen