Hartverscheurend: 500 dieren (ge)dood in ‘horrorzoo’ in de UK in amper 4 jaar tijd

Hartverscheurend: 500 dieren (ge)dood in ‘horrorzoo’ in de UK in amper 4 jaar tijd

Bijna 500 dieren zijn gestorven of doodgespoten in South Lakes Safari Zoo in Groot-Brittannië en dat in amper vier jaar tijd. De manier waarop sommige dieren zijn gestorven is hartverscheurend. Nu moet de dierentuin waarschijnlijk de deuren sluiten. 

De verschrikkelijke situatie kwam aan het licht in een rapport dat gemaakt werd om te zien of de licentie van de dierentuin verlengd kan worden. De zoo had al een boete gekregen voor het niet nakomen van gezondheids- en veiligheidsmaatregelen, nadat verzorgster Sarah McClay doodgebeten werd door een Sumatraanse tijger.

Tijger Padang, de tijger die de verzorgster doodbeet, is één van die 500 dieren. Ze hebben het dier toen niet laten inslapen op vraag van de familie van Sarah McClay, maar de tijger kreeg drie jaar later wel een spuitje. Blijkbaar moest het toen omwille van zijn leeftijd. Maar op de papieren die de dierenarts van de zoo kreeg van zoo-oprichter David Gill met de opdracht om de tijger te doden staat “geen reden.”

De manieren waarop de dieren gestorven zijn, zijn echt hartverscheurend:

Jaguar Saka beet één van zijn eigen poten af en werd daarna ingeslapen. Twee sneeuwluipaardwelpjes werden half opgegeten teruggevonden in hun verblijf.

Er was zogezegd niet genoeg plaats en daarom werden zeven gezonde leeuwenwelpen en vijf jonge bavianen in geslapen. Een neushoorn werd verpletterd door een andere neushoorn.

Goliath, een Afrikaanse schildpad werd geëlektrocuteerd door een omheining en een doodshoofdaapje werd dood teruggevonden achter een verwarmingstoestel.

Zoo-oprichter David Gill schoot 18 heilige ibis vogels neer omdat hij vervolgd zou worden omdat hij ze vrij liet rondvliegen.

Maddie Taylor, van Captive Animal Protection Society zegt dat wat ze gezien heeft in South Lakes Safari Zoo, het ergste is wat ze de laatste 60 jaar tegenkwam. “Ons bezoek aan de zoo in combinatie met het rapport van de inspecteurs geeft aan dat er een hoog sterftecijfer is, dat er heel wat zieke dieren zijn en dat ze weten niet tegemoet te komen aan de basisbehoeften van de dieren. We sporen de lokale autoriteiten aan om deze horrorzoo te sluiten.”

Gesponsorde artikelen