Hartverscheurende foto van dochtertje op eerste schooldag gaat viraal vanwege bijzondere boodschap

Hartverscheurende foto van dochtertje op eerste schooldag gaat viraal vanwege bijzondere boodschap

School is al iets meer dan 2 weken bezig. Op 1 september zullen vele ouders trots een foto van hun kind hebben gemaakt. Nu cirkelt er één foto rond van die dag die compleet viraal gaat. De Britse moeder Julie Apicella heeft een foto gedeeld van de eerste schooldag van haar dochtertje Emily vorig jaar en dit jaar. Alleen op de foto van dit jaar is niemand te zien. Emily is namelijk intussen overleden aan nierkanker. Toch stuurt de moeder een hoopvolle boodschap mee.

Op de foto van 1 september 2015 staat Julie Apicella’s dochtertje Emily in schooluniform dolblij voor de schoorsteenmantel, klaar om naar school te gaan. Op de foto van 1 september 2016 is diezelfde schoorsteenmantel te zien, alleen niemand staat ervoor.

“Obviously someone very special missing”, staat te lezen onder de foto. Emily is namelijk intussen overleden aan nierkanker. Ze was acht jaar toen ze na een strijd van drie jaar op 14 december 2015 overleed aan de ziekte.

“Stel je voor dat de foto die jij op 1 september van je kind neemt, de laatste foto zal zijn die je van hem of haar kunt nemen? Om dit te voorkomen, moeten we meer aandacht krijgen voor de symptomen van kinderkanker”, klinkt de boodschap van moeder Julie bij de foto.

En daarom doet ze de volgende oproep: “Ik wil iedereen oproepen om zijn profielfoto een gouden gloed te geven, zodat het gouden lintje een even krachtig symbool wordt voor kinderkanker als het roze lintje voor borstkanker.”

En het werkt, de foto is al bijna 10.000 keer gedeeld.

Bron: Huffington Post

Gesponsorde artikelen