Hartverwarmend: Hond helpt baasje grootste angst overwinnen

Hartverwarmend: Hond helpt baasje grootste angst overwinnen

Dat dieren en mensen een bijzondere band kunnen hebben, wisten we al. Maar de relatie tussen de 8-jarige Owen Howkins en zijn hond Haatchi is toch wel heel speciaal. Owen lijdt aan een zeldzame spierziekte en zijn trouwste vriend Haatchi heeft maar drie poten. Toch hebben de twee elkaar gevonden en heeft Owen zijn grootste angst overwonnen.

Owen lijdt aan het zeldzame syndroom van Schwartz-Jampel, een spierziekte die ervoor zorgt dat zijn spieren voortdurend opgespannen zijn. De Britse jongen wilde, uit angst voor wat de mensen over hem zouden denken, niet meer buiten komen. Dankzij de komst van Haatchi heeft Owen zijn zelfvertrouwen opnieuw gevonden.

Haatchi heeft zelf ook een moeilijke periode achter de rug. In 2012 werd de Anatolische herder door zijn vorige eigenaar achtergelaten aan een paal naast een spoorweg. De hond werd aangereden door een trein en verloor daarbij een achterpoot. De familie Howkins adopteerde Haatchi en het klikte meteen tussen hem en Owen.

Boek en kortfilm

Enkele Britse studenten van de universiteit van Hertfordshire pikten het verhaal op en maakten de korte documentaire, A Boy and His Dog. De docu werd in 2013 bekroond met een ITV Award. Vorige week verscheen Haatchi and Little B, een boek over de bijzondere band tussen Owen en zijn hond.

Naar aanleiding van die release, kan je hier de documentaire nog eens bekijken.

Gesponsorde artikelen