Harvey, Irma, Maria en Nate mogen op pensioen uit respect voor de vele slachtoffers van de orkanen

Harvey, Irma, Maria en Nate mogen op pensioen uit respect voor de vele slachtoffers van de orkanen

“Out with the old and in with the new”, moet de Wereld Meteorologische Organisatie gedacht hebben. Ze besloten de namen Harvey, Irma, Maria en Nate van de lijst van namen voor orkanen te schrappen. Dit doen ze uit respect voor de vele slachtoffers van de verschrikkelijke orkanen die de Verenigde Staten en de Caraïben vorig jaar troffen. 

Vorig jaar werden de Verenigde Staten en de Caraïben geteisterd door orkanen die vele levens kostten. De namen die gegeven worden aan die orkanen staan in een lijst voor een heel jaar. Na een cyclus van zes jaar komt de eerste lijst wel gewoon terug. Zo zou bijvoorbeeld Bret (een orkaan uit 2017 die in de Atlantische oceaan ontstond en in Afrika weer verdween) in 2023 weer kunnen voorkomen. De WMO vindt dit geen goed idee en wilt de nabestaanden en slachtoffers respecteren. Ze haalt Harvey, Irma, Maria en Nate dan ook van de lijst.

Harold, Idalia, Margot, and Nigel

De namen die de plaats van de vier verwijderde orkanen zullen innemen zijn Harold, Idalia, Margot en Nigel. Sinds 1954, toen men orkanen begon te benoemen, zijn 86 namen op pensioen gegaan. De meeste uit het jaar 2005, waarin orkaan Katrina meer dan 2000 levens afnam in de VS. Voor 1960 kregen orkanen enkel mannennamen, dit veranderde toen een groepje vrouwen in opstand kwamen en vrouwennamen eisten.

Gesponsorde artikelen