Harvey Weinstein beschuldigd van aanranding van 16-jarige actrice

Harvey Weinstein beschuldigd van aanranding van 16-jarige actrice

Voormalig Hollywood-producer Harvey Weinstein wordt nu ook beschuldigd van seksueel misbruik van een meisje van slechts zestien jaar oud. Ze ontmoette Weinstein op een evenement dat georganiseerd was door haar modellenagentschap. Het meisje, dat in de gerechtsdocumenten anoniem blijft, trok een paar dagen later naar het huis van de producer in New York, waar hij seks met haar wilde. Ze zou gedwongen zijn om hem te bevredigen.

De tiener verhuisde in 2002 van Polen naar de VS. Weinstein zou haar in zijn huis “bedreigd hebben”. Dat meldt Sky News. “Hij wees erop dat hij de carrières van Penelope Cruz en Gwyneth Paltrow had gelanceerd”, klinkt het. Weinstein zou haar gezegd hebben dat ze “door niet in te gaan op zijn seksuele avances, geen kans maakte in Hollywood”.

Weinstein en de actrice zouden elkaar na het voorval nog verschillende keren gezien hebben.

(Afgelopen zomer zag het ernaar uit dat Weinstein vrijuit zou gaan. Waarom dat zo was lees je hier.)

Groepsklacht

De Poolse tiener is het jongste gekende slachtoffer van Weinstein. Dit verhaal maakt deel uit van een groepsklacht die werd ingediend door het advocatenbureau Hagens Berman. Niet enkel Weinstein zelf wordt geviseerd, maar ook zijn filmstudio.

Weinstein is momenteel vrij op borg, maar er lopen nog zes strafaanklachten tegen hem voor verkrachting en aanranding. Weinstein ontkent alles.

Schikking

Onlangs raakte nog bekend dat de advocaten van Weinstein werken aan een financiële schikking met vrouwen die hem beschuldigen van seksueel wangedrag. Zo wil Weinstein voorkomen dat de slachtoffers hem voor de rechter slepen in een civiele rechtszaak.

Gesponsorde artikelen