HBO annuleert omstreden serie ‘The Idol’ na amper één seizoen

Er komt een vroegtijdig einde aan de controversiële serie The Idol van HBO. Die reeks van Euphoria-maker Sam Levinson en Abel Tesfaye, beter bekend als The Weeknd, keert niet terug voor een tweede seizoen. The Idol kwam tijdens de productie meermaals in opspraak en ook de kijkcijfers stelden teleur.

Er is de voorbije maanden heel veel gezegd en geschreven over The Idol. Dat project was oorspronkelijk toegewezen aan regisseur Amy Seimetz, maar zij stapte op na onenigheden. Sam Levinson, bekend van Euphoria, werd daarop ingeschakeld. Volgens een onthullend artikel van Rolling Stone – op basis van dertien bronnen die erbij betrokken waren – liep de productie vanaf dan heel wat vertragingen op. Zo goed als alles moest namelijk opnieuw worden opgenomen en dat gebeurde volgens insiders ook zeer chaotisch. The Idol werd onder Levinson ook extremer, met meer seks- en naaktscènes.

Geen tweede seizoen

Ondanks, of dankzij, dat alles was The Idol geen groot succes. De reeks haalt door de controverse wel heel veel vermeldingen op sociale media, maar kon maar weinig kijkers boeien. Ook de recensies zijn bijna unaniem vernietigend. Na amper vijf afleveringen eindigde het eerste seizoen van The Idol dan ook. Bovendien waren er al snel geruchten dat er geen tweede seizoen zou komen, iets wat HBO toen nog ontkende.

Ondertussen is die knoop wel doorgehakt. “The Idol was een van HBO’s meest provocerende programma’s, en we zijn blij met de sterke reacties van het publiek”, laat een woordvoerster van HBO weten aan Deadline. “Na veel nadenken hebben HBO, samen met de makers en producenten, besloten om niet verder te gaan met een tweede seizoen. We zijn de makers, cast en crew dankbaar voor hun ongelooflijke werk.”

Meer
Lees meer...