Left Right
scrollTop top

HBO kiest ‘Game of Thrones’-spin-offs met de hulp van fans


GOT
© Game of Thrones – HBO

Game of Thrones-fans zullen mee beslissen welke spin-off(s) van de reeks HBO zal maken. Dat heeft topman Casey Bloys laten weten. Momenteel liggen er verschillende opties op tafel, en de mening van Game of Thrones-fans zal één van de beslissende factoren zijn.

De fans van Game of Thrones hebben altijd al een duidelijke mening over hun favoriete serie gehad. Die mening werd plots heel negatief tijdens de loop van het laatste seizoen van de (nu al) legendarische reeks. Dat was volgens hen veel te haastig en het achtste seizoen haalde de kwaliteit van Game of Thrones serieus naar beneden.

“Wat zouden fans willen?”

Dat HBO rekening wil houden met de mening van de fans voor een Game of Thrones-spin-off is dus niet helemaal verrassend. Maar dat die mening doorslaggevend zal zijn, is toch opvallend. Het was HBO-topman Casey Bloys die dat opmerkelijke nieuws op de wereld losliet tijdens een interview met TV Line.

“Uiteraard weten we dat George (R.R. Martin, red.) een indrukwekkende wereld heeft gecreëerd”, klinkt het. “Die zit vol ingewikkelde verhalen en een massa personages. Dus we zijn zo voorzichtig mogelijk geweest over de verhalen die we het vertellen waard vinden. Wat zou leuk zijn? Wat zouden fans willen? Dunk and Egg is daar één van, maar niet het enige.”

House of the Dragon

Die laatste opmerking komt overeen met eerdere berichten over Game of Thrones-spin-offs. Jep, spin-offs, meervoud. HBO werkt namelijk momenteel volop aan House of the Dragon. De prequel speelt zich af zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones en vertelt – zoals de titel al doet vermoeden – het verhaal van het Huis Targaryen.

Andere spin-offs

Naast House of the Dragon zijn nog minstens twee andere spin-offs in ontwikkeling. Het gaat onder andere om een verfilming van The Tales of Dunk and Egg. Dat gaat over Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg).

Daarnaast zou ook een serie over Robert’s Rebellion in de maak zijn. Dat is de oorlog die Robert Baratheon ontketende in zijn strijd voor de Iron Throne enkele decennia voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. Het is wel nog niet zeker of die twee spin-offs er ook effectief zullen komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  136.069.313
 • Aantal
  doden
  2.937.292
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  939.309
 • Aantal
  doden
  23.636