HBO geeft toe aan miljoeneneis hackers en biedt hen voorschot van 250.000 dollar

HBO geeft toe aan miljoeneneis hackers en biedt hen voorschot van 250.000 dollar

HBO heeft dan toch toegegeven aan de hackers die enkele weken geleden 1,5 TB aan scripts, afleveringen en werknemersinformatie konden bemachtigen. Uit een gelekte email blijkt dat HBO hen als “een gebaar van goede wil” 250.000 dollar wil aanbieden. Zo koopt de televisiezender tijd om op termijn de miljoenen dollars losgeld te betalen in bitcoin.

De hackers die enkele weken geleden data van de televisiezender HBO konden bemachtigen, kregen op 27 juli een mail van het hoofd van HBO met het bericht dat ze 250.000 dollar aan bitcoins kunnen verwachten. Dat schrijft The Hollywood Reporter nadat ze de mail dankzij een screenshot van de hackers hebben kunnen inkijken.

Gebaar van goede wil

In de email verwoordt het hoofd van HBO op subtiele manier dat ze alvast 250.000 euro in bitcoins aanbieden om tijd te rekken. HBO wil het doen lijken alsof ze de hackers bedanken om zwakke punten in hun systeem te ontdekken. “In het kader van een professionele samenwerking, vragen we u de deadline te verlengen met een week. Als een gebaar van goede wil van onze kant, zijn we bereid een ‘bug bounty payment‘ van 250.000 dollar over te maken van zodra we de nodige bitcoins hebben.” Verder staat er in de email dat HBO “nog geen infrastructuur heeft kunnen vinden om een groot bedrag over te maken in bitcoin.”

Dramatische videobrief met eisen van hackers

De hackers hebben 1,5 terabyte aan scripts, afleveringen, interne emails en paswoorden van werknemers kunnen bemachtigen. 3,4 GB van die gestolen data staat nu al online, waaronder voorlopige scripts van nieuwe Game of Thrones-afleveringen, nog niet uitgezonden afleveringen van Ballers en Room 104 en interne emails.

De hackers publiceerden hun eisen in een videobrief gericht aan CEO Richard Plepler, en stuurden de brief ook naar Amerikaanse nieuwsmedia. De vierde aflevering van Game of Thrones die vorig weekend vroegtijdig online verscheen, had niets te maken met deze hack maar was het gevolg van een fout bij distributiepartner Star India.

Gesponsorde artikelen