HBO gehackt! Script van volgende Game of Thrones-aflevering online

HBO gehackt! Script van volgende Game of Thrones-aflevering online

HBO is slachtoffer geworden van een cyberaanval. De Amerikaanse televisiezender, bekend van ‘Game of Thrones’ gaf dat zelf toe nadat de hacker verschillende journalisten vertelde over de aanval. De buit: een script van seizoen zeven van ‘Game of Thrones’ en twee onuitgebrachte afleveringen van ‘Ballers’ and ‘Room 104’.

De trailers van Game of Thrones, die gemiddeld 30 seconden duren, geven altijd wel iets weg over wat er in de volgende aflevering zal gebeuren. Maar als je echt wil weten of Jon Snow ooit wegraakt uit Dragonstone, kan je terecht bij een hacker die een script van aflevering 4 heeft kunnen stelen. Niet alleen Game of Thrones kan worden gespoild, er zijn ook twee afleveringen van HBO-reeksen Ballers en Room 104 gestolen.

“HBO is aan het vallen”

De hacker maakte het lek bekend door een bericht te sturen naar Amerikaanse reporters. “Hallo mensheid. Het grootste lek van dit cyber space-tijdperk is gebeurd. De naam? Oh, die vergat ik te vertellen. Het is HBO en Game of Thrones …… !!!!!! Jullie mogen zich gelukkig prijzen, dat jullie de eerste zijn om het lek te zien en te downloaden. Geniet ervan en vertel het voort. Wie het goed verspreidt, zal een interview hebben met hem. HBO is aan het vallen.” Wie de hem is waar de hacker naar verwijst, is niet duidelijk. Het script is voorlopig nog nergens online opgedoken.

Spoilers are coming

HBO bevestigt in een statement het lek: “We zijn onmiddellijk het incident beginnen onderzoeken en werken met politie en firma’s gespecialiseerd in cyberveiligheid. Databescherming is topprioriteit bij HBO.” Volgens Entertainment Weekly zou het gaan om 1,5 terrabyte aan materiaal waaronder een script van de volgende aflevering van Game of Thrones en twee onuitgebrachte afleveringen van Room 104 en Ballers, twee reeksen van HBO.

De televisiezender staat erom bekend zijn Game of Thrones-materiaal extra te beveiligen om spoilers tot een minimum te houden. Dit mislukte in 2015 al, toen de eerste vier afleveringen van seizoen 5 lekten via pers-DVD’s. In hetzelfde seizoen werden ook enkele clips en de foto van een dode Jon Snow gelekt, door personeel of pers. HBO deelt daarom geen fragmenten meer op voorhand met recensenten. De hack van vandaag is de eerste cyberaanval bij HBO.

Gesponsorde artikelen