HBO reageert op blunder met Starbucks-beker in ‘Game of Thrones’, maar zullen de parodieën hierdoor stoppen?

HBO reageert op blunder met Starbucks-beker in ‘Game of Thrones’, maar zullen de parodieën hierdoor stoppen?

‘Game of Thrones’-fans draaiden gisteren door toen het nieuws viraal ging dat er in de meest recente aflevering van de reeks een Starbucks-beker te zien was. De Amerikaanse streamingdienst HBO heeft intussen zijn fout toegegeven. Het ging blijkbaar om een kruidenthee, die actrice Emilia Clarke was gaan halen.

“De latte die verscheen in de aflevering was een vergissing. Daenerys had een kruidenthee besteld”, lezen we in een reactie van HBO. Door hun fout toe te geven, hopen de toplui van de streamingdienst wellicht dat de mediastorm rond de fout gaat liggen en de aandacht van de publieke opinie opnieuw gaat naar hoe fantastisch het verhaal en beelden van het nieuwe seizoen van Game of Thrones wel niet zijn.

(Lees hier onze terugblik op aflevering 4 van seizoen 8 van Game of Thrones.)

Lang productieproces

Opmerkelijk: er is een dikke twee jaar gewerkt aan dit achtste seizoen van Game of Thrones. Exacte bedragen zijn niet bekend, maar seizoen 8 van de reeks had wellicht een miljoenenbudget. Dat deze beker alle interne screenings en opname- en montageprocessen overleefde, is op z’n minst verbazingwekkend te noemen.

(Game of Thrones-fans zijn woedend over Ghost en dit is waarom.)

De reactie van Starbucks:

Ook bij Starbuck lachen ze zich een kriek. “We zijn verbaasd dat ze geen drakendrankje bestelde”, schrijft de koffieketen op Twitter.

Enkele spottende reacties van fans:

Gesponsorde artikelen