HBO zal meerdere eindes opnemen van ‘Game of Thrones’ om lekken tegen te gaan

HBO zal meerdere eindes opnemen van ‘Game of Thrones’ om lekken tegen te gaan

Er zullen verschillende eindes voor ‘Game of Thrones’ worden opgenomen, dat bevestigt HBO. Het hoopt zo lekken te voorkomen. De serie treedt daarmee in de voetsporen van, onder andere, ‘Breaking Bad’ en ‘Dallas’ die ook meerdere eindes filmden om hun echte einde geheim te houden.

Het werd over verschillende scènes uit het vorige seizoen ook al gezegd, maar voor het volgende en laatste seizoen van Game of Thrones bevestigde HBO dat nu ook zelf: er zullen verschillende eindes worden opgenomen, zodat het echte einde een geheim blijft tot de laatste aflevering wordt uitgezonden.

“Ik weet dat ze verschillende versies van het einde zullen opnemen, zodat niemand echt weet wat er zal gebeuren”, stelde het hoofd van programmatie van HBO Casey Bloys. “Je moet dat doen voor zo’n lange show. Want vanaf dat je iets opneemt, weten mensen dat. Dus je moet meerdere versies opnemen zodat er geen vaststaand einde is tot we het zien.”

Who shot J.R.?

Game of Thrones is lang niet de eerste serie die dat doet. Onder andere Breaking Bad en The Sopranos deden hen het al voor. Zelfs Dallas, de enorm populaire Amerikaanse soap uit de jaren 80, filmde verschillende versies van een van de beruchtste cliffhangers aller tijden. “Who shot J.R.?“, dat was de vraag die miljoenen mensen over heel de wereld bezighield. Om het antwoord op die vraag geheim te houden tot de uiteindelijke aflevering, namen zowat alle belangrijke personages een scène op waarin ze J.R. doodschoten. Dallas kon zo de dader geheimhouden, wat de volgende aflevering een van de meest bekeken televisieafleveringen ooit maakte.

Ze gaan dus heel ver bij Game of Thrones om hun scenario’s geheim te houden. Maar al die moeite is natuurlijk voor niets als er weer hele afleveringen online lekken …

Gesponsorde artikelen