Heaven on earth! Deze 23 stranden zijn zo ongewoon dat je niet gelooft dat ze bestaan

Pack your shit and go! Deze lijst bevat 23 stranden die je het gevoel alsof je op een andere planeet bent. Een zingend strand, een gloeiend strand, een strand vol gras, een paars strand, … Het is te gek voor woorden!

1. Whitehaven Beach

Dit strand is zo wit omdat het veel silicium bevat. Waar kan je Whithaven Beach vinden? Op Whitsunday Island in Australië.

WikiCommons

2. Star Sand Beach

Dit strand bevindt zich op Iriomote Island in Japan. Het is bedekt met met de kalkskeletjes van foraminifera (een soort van plankton). Mensen die dit strand bezoeken zitten gebukt de skeletjes te observeren. Grappig zicht!

WikiCommons

3. Black Sand Beach

Op het vulkanisch eiland Hawaï zijn er zwarte stranden te vinden. Deze ontstaan wanneer gestolde hete lava in contact komt met water.

Wikipedia Commons

4. Het verborgen strand

Dit wonderbaarlijke strand ligt op één van de Marieta eilanden in Mexico. Het is letterlijk verborgen want het ligt in een gat in de grond.

Mark D Callanan/Getty Images

5. Rainbow Beach

Op dit strand in Zuid-Queensland, Australië, zijn zandkorrels in 74 verschillende kleuren te vinden. Ze liggen niet in lijnen zoals in een regenboog, maar het is toch opmerkelijk. Door erosie tijdens de IJstijd werden deze kleuren gevormd.

Wikipedia Commons

6. Moeraki Boulders Beach

Dit strand in Nieuw-Zeeland lijkt wel bezaaid met drakeneieren! De rotsblokken hadden eerst een andere vorm maar door de jaren heen heeft het water deze bollen gevormd.

Wikipedia Commons

7. Bowling Ball Beach

Dit strand lijkt op het vorige strand. De bollen werden op dezelfde manier gevormd maar het is een ander soort gesteente. Het strand ligt in Schrooner Gulch (Californië, V.S.).

8. Singing Beach

Dit strand maakt niet echt muziek maar door de zandkorreltjes die tegen elkaar schuren, ontstaat er een piepend geluid. Het strand bevindt zich in Manchester-by-the-Sea (Massachussetts, V.S.).

Wikipedia Commons

9. Shell Beach

Dit strand is bezaait met witte schelpjes van kokkels en bevindt zich in Shark Bay, West-Australië. Door het hoge zoutgehalte van het water groeien de kokkels ontzettend snel. Ze leven op 7 à 8 meter diepte. Zo blijven ze gespaard van de roofdieren die niet op deze diepte komen. Wanneer ze doodgaan spoelen ze aan op dit strand.

Wikipedia Commons

10. Grass Beach

Geen zand hier, maar gras! Dit strand bevindt zich in Gourou, Frans-Guyana.

Wikipedia Commons

11. Cathedral Beach

Hallucinant! Dit strand ligt in Praia de Augas Santas, Spanje. De zuilen werden allemaal gevormd door Moeder Natuur. Het strand is enkel tijdens laag water te bezichtigen.

Wikipedia Commons
Wikipedia Commons

12. Glowing Beach

Wow! Door het fytoplankton, het plantaardige deel van plankton, dat zich verzamelt op sommige stranden in de Maladiven, lijkt het wel alsof je op sterren loopt. Machtig!
Getty Images

13. Purple Beach

Paars zand? Jawel, in Big Sur (Californië, V.S.) ontstaat deze kleur door kwarts dat in contact komt met het mangaan uit de omringende rotsen.

Getty Images

14. Hot Water Beach

In de Oostkust van het schiereiland Coromandel in Nieuw-Zeeland zijn de waterpoelen op het strand gevuld met warm water. Een natuurlijk kuuroord!

15. Meadow Beach

Dit strand ligt in het midden van een weiland in Playa De Gulpiyuri in Spanje. Het zeewater van de Atlantische Oceaan wordt aangevoerd via ondergrondse waterwegen. Het strandje is klein maar perfect voor een gezellige picknick.

Wiki Commons
Wikipedia Commons

16. Scala Dei Turchi

Deze witte rots is niet echt een strand maar doet wel dienst als strand. De verschillende treden in de rots werden op natuurlijke wijze gecreëerd door de beweging van de golven. Ga naar Realmonte op het eiland Sicilië in Italië om deze natuurlijke trap te bewonderen!

Wikipedia Commons

17. Tunnel Beach

Om op dit strand te geraken, in Dunedin (Nieuw-Zeeland), moet je door een lange natuurlijke tunnel wandelen. Op het strand zijn kliffen uit kalksteen, grotten, rotsbogen en andere prachtige rotsformaties te bewonderen. Adembenemend!

18. Green Sand Beach

Het groene zand op dit strand is ontstaan door het mineraal olivijn. Het heet Mahana Beach en ligt op het eiland Hawaï. Het is één van de vier stranden ter wereld waar dit voorkomt.

Brocken Inaglory – Wikipedia Commons

19. Black Sand Beach (Vik Beach)

Dit strand ligt in Ijsland. De meeste stranden daar hebben zwart zand door de vulkanische activiteit van het eiland.

Molde20, Wikipedia Commons

20. Pig Beach

Niet te verwarren met de Varkensbaai in Cuba! Dit strand bevindt zich in de Bahama’s. In het heldere water zijn vaak wilde varkens aan het zwemmen. Grappig zicht!

iStock, PJPhoto69

21. Giants Causeway Beach

Dit oude Ierse strand is het resultaat van een oeroude vulkaanuitbarsting. Je loopt er net op pilaren die naast elkaar zijn geplaatst.

Stock photo © jpique

22. Schoolhouse Beach

Op Washington Island (Wisconsin, V.S.) kan je dit strand vol witte keien vinden. Ideaal voor een voetmassage!

Yinan Chen, Wikipedia Commons

23. Cave Beach

In Benagil (Algarve, Portugal) zijn er verschillende grotten langs de kustlijn. En dat zorgt voor adembenemende stranden in het midden van een grot. Wat een pareltje om mee te eindigen!

Bron: Collective Evolution
Meer
Lees meer...