Hectiek op de trein …

Hectiek op de trein …

Bestemming Antwerpen, 9u22 vertrekt de trein, trein AFGESCHAFT!

Mmm … effe denken: “over Lier?”, “over Herentals?”

Verschillende signalen en adviezen bereiken je grijze hersenmassa. Chaos, bij heel wat mensen.

Ik niet …! Ik adem, loop het station binnen en kijk nog even naar het aanwijsbord met rood blokje. Gelukkig ben ik nog op tijd om op de trein richting Binche te springen. Gevoel volgen …!

Het advies om over te stappen in Lier klinkt door de wandelgangen. Ik werd geadviseerd om in Herentals over te stappen. In alle drukte hoor ik mensen met elkaar telefoneren “kom vroeger, anders haal je het niet!”. Een koppel dat naar zee wil bevraagt onzeker en ongeduldig, hoe en wat?

Ik raadpleeg de conducteur, “overstappen in Herentals” zegt de man in kwestie, “zelfde perron”. Hij is tevens diegene die de trein naar Antwerpen ook verder zal begeleiden. Héhé briefing, de-briefing!

Aangekomen in Herentals moet nog een enkeling een kaartje gaan kopen. Geen tijd meer om een ticket te kopen EN op een eerdere trein te springen. De conducteur gaat hiermee flexibel om … en we hebben de tijd om een ticket te kopen en over te stappen.

Toch een ander perron … opnieuw chaos … verandering doet wat met een mens!

De ochtend loopt anders dan gepland …

Wat me tussen al deze drukte, hectiek en verandering opvalt is dat mensen spontaan contact met elkaar maken en informatie uitwisselen. Er worden zelfs verhalen gedeeld over wat vandaag op de planning staat. Dat hoor en zie ik bitter weinig als een trein wel op tijd is en effectief rijdt.

Mensen – inclusief mezelf – gaan sneller informeren en laten een glimlach van opluchting na bij een antwoord dat hen al iets dichter bij hun juiste eindbestemming brengt. Mensen lijken ook ineens de technologie van de NMBS-app niet meer te vertrouwen en willen graag info van een menselijke stem.

Dit lijkt meer rust te brengen dan wat dan ook!

Zo zie je maar dat verandering en hectiek ook mooie aspecten in zich heeft. Verandering en aanpassing doen goed aan persoonlijk contact en brengt mensen dichter bij elkaar.

Dat heb ik tenminste hier kunnen ervaren!

Gesponsorde artikelen