Left Right
scrollTop top

Heeft een Belgisch voertuig tot de verhoogde terreurdreiging in Genève geleid?


Heeft een Belgisch voertuig tot de verhoogde terreurdreiging in Genève geleid?

De Zwitserse politie is een aantal terreurverdachten op het spoor. Volgens onbevestigde berichten gaat het om zes personen die zich in de buurt van Genève schuilhouden. De federale autoriteiten van Zwitserland zouden het signalement verspreid hebben. Een Zwitserse bron zegt dat de ongerustheid er kwam nadat een verdacht Belgisch voertuig in de stad was gesignaleerd.

De Zwitserse politie heeft extra agenten ingezet en er wordt opgeroepen tot extra waakzaamheid. Ook het terreurniveau in Genève is verhoogd. Het gebouw van de Verenigde Naties in de stad wordt strenger beveiligd. Ook andere politiediensten uit Zwitserland komen bij de zoekactie in Genève helpen.

Volgens een Franse bron zou de actie niets te maken hebben met de aanslagen in Parijs. Tribune De Geneve heeft bronnen die stellen dat een Belgisch voertuig aan de basis zou liggen. De wagen zou in de nacht van dinsdag op woensdag met twee mannen aan boord Zwitserland zijn binnengereden. Vervolgens zijn ze in Genève gezien om daarna het land weer te verlaten. Gisteren is daarom al extra bewaking voorzien bij adressen van de Israëlische gemeenschap in de stad.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810