Heel Nederland razend op Gordon na ontknoping van zijn datingshow ‘Gordon trouwt’

Heel Nederland razend op Gordon na ontknoping van zijn datingshow ‘Gordon trouwt’

Heel Nederland zat gisteren voor de buis voor de finale van de zoektocht naar een echtgenoot voor presentator en voormalig zanger Gordon. In de laatste aflevering van ‘Gordon gaat trouwen … maar met wie’ liet hij op de commerciële zender RTL4 weten dat hij met niemand in het huwelijksbootje stapt. Onze noorderburen staan op hun achterste poten.

Gordon, het Nederlandse tv-fenomeen, bij ons vooral bekend van het hilarische Hotter Than My Daughter en De Slimste Mens ter Wereld, ging op zoek naar een lief in zijn eigen programma Gordon gaat trouwen… maar met wie?. Hij kon tijdens de finale gisteren kiezen tussen de horecaondernemer Rogier en de zwoele Italiaanse steward Manuel, maar geen van beide was goed genoeg van hem.

De achtste en laatste aflevering ging door in Zuid-Afrika, waar Gordon zijn keuze tot het allerlaatste moment uitstelde. Een dag voordien had Gordon nog een date met beide mannen. Hij ging met hen op safari. “Ik heb een keuze gemaakt in mijn hoofd en in mijn hart en die keuze is vandaag bevestigd”, zei hij toen nog.

De volgende dag verscheen hij echter in zijn eentje aan het altaar. “Het is misschien wel de moeilijkste keuze uit mijn leven,” zei hij toen. “Maar de meest wijze en verstandige. Als ik niet 100 procent kan geven aan iemand die wel 100 procent aan mij zou geven, dat zou ik nooit met mezelf kunnen verenigen.”

Geen vlinders in de buik

Manuel en Rogier hoopten tot het laatste moment dat ze gekozen zouden worden. Manuel was teleurgesteld, maar reageerde optimistisch. “Zo is het leven”, zei Manuel aan Gordon. “Het gaat erom dat jij gelukkig bent. En ik heb liever een goede vriend dan een echtgenoot voor een jaar.”

Gordon zei aan Rogier dat hij bij hem geen vlinders in zijn buik voelde: “Als ik je nu zou vragen, vraag ik iets dat niet overeenkomt met mij als mens, als persoon.” Rogier knikte begrijpend. “Het is alles of niets”, antwoordde hij. “Ik ben heel blij dat Gordon zo eerlijk tegen zichzelf is geweest en ook tegen mij.”

Nederland is boos

Op sociale media waren de reacties niet mals. Sommigen beweren zelfs dat het RTL puur om kijkcijfers te doen was. Het programma wordt nu spottend Gordon gaat trouwen… maar niet heus genoemd.

“We hopen dat de kijker het heel erg waardeert dat Gordon zijn hart volgt”, laat RTL weten aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. “Dat ze zijn besluit waarderen. Je kunt niemand verplichten om te trouwen, en dat wil ook niemand. Ik denk dat Nederland dat óók niet wil. Dit is een zoektocht geweest van Gordon die op het laatste moment is gestrand.”

De reactie van Gordon:

Enkele willekeurige reacties:

Gesponsorde artikelen