Héérlijk! Hier zijn 7 snelle desserts voor op een koude winteravond

Zalig, die koude winteravonden waarop je gezellig met een dekentje in de zetel kruipt! Uiteraard maakt een lekker dessert de avond helemaal perfect. Hier zijn 7 snelle desserts die dubbel zo hard smaken op een koude winteravond:

1. Witte chocomelk met amaretto en marshmallows

iStock

Duur: 10 minuten

Aantal personen: 1

Ingrediënten: 200 ml melk, 6 blokjes witte chocolade, 1 theelepel suiker, slagroom, een scheutje amaretto, mini-marshmallows

Zo maak je het: Als er één ding is waarvoor we onze luie zetel uitkomen, dan is het wel voor warme chocomelk! Zeker met witte chocolade, amaretto én marshmallows. Maak de melk warm in een pannetje en voeg er de witte chocola en de suiker aan toe. Giet je chocomelk in een grote beker, voeg er een scheutje amaretto aan toe, even roeren en afwerken met een grote toef slagroom en mini-marshmallows! Je ideale MelkMoment is helemaal compleet met dit zalig winters drankje.

2. Warme vanillepudding

iStock

Duur: 20 minuten

Aantal personen: 2

Ingrediënten: 250 ml melk, 60 ml room, 3 eieren, 45 g vanillesuiker, 10 g maïszetmeel, 1 vanillestokje

Zo maak je het: Er gaat niéts boven lekkere, warme, versgemaakte pudding. And the best part: ’t is zo gefikst! Meng de melk en de room in een kom. Snijd het vanillestokje open, schraap de zaadjes eruit met een mes en voeg ze eraan toe. Breng dit mengsel aan de kook, maar zorg ervoor dat het niet aanbrandt! Neem vervolgens een aparte kom en mix er de eidooiers, de vanillesuiker en het maiszetmeel in. Doe dit mengsel vervolgens in de kokende pot en roer tot de pudding mooi is ingedikt. Als er bubbels openbarsten aan het oppervlak, is je pudding klaar. Tip: superlekker met rozijntjes!

3. Vanille- of chocolade mugcake

iStock

Duur: 10 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten: 3 el zelfrijzende bloem, 3 el suiker, 1 ei, 3 el olie, 3 el melk, eventueel 2 el cacao en 3 el chocoladestukjes voor een chocoladecakeje

Zo maak je het: Eén van de lekkerste en snelste dessertjes is ongetwijfeld de mugcake, een cakeje in een mok! Meng alle ingrediënten meteen in je favoriete grote tas en steek het voor 1 minuut en 15 seconden op 700 Watt in de microgolf. ZA-LIG!

4. Pannenkoeken met appel

Libelle Lekker

Duur: 20 minuten

Aantal personen: 2

Ingrediënten: 125 g zelfrijzende bloem, 30 cl melk, 2 eieren, 1 appel, 1 theelepel rietsuiker, snuifje zout

Zo maak je het: Doe de bloem, het zout, de eieren en de melk in een kom en roer de ingrediënten om tot een glad beslag. Snij de appel hierna in dunne schijfjes. Zet een pan op het vuur, laat er een beetje boter in smelten en giet er wat beslag in. Na ongeveer een halve minuut bakken leg je er een paar appelschijfjes op. Laat verder bakken, draai de pannenkoek een paar keer om tot hij goudbruin is en that’s it, je heerlijk warm dessert is klaar!

5. Wafel met Nutella en banaan

VTM Koken

Duur: 10 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten: 16 sneetjes wit toastbrood, 4 bananen, 8 eetlepels Nutella, melk

Zo maak je het: Smeer een beetje (of net heel veel ;-)) Nutella op de sneetjes brood. Leg er daarna schijfjes banaan op en leg de sneetjes, met de choco naar binnen, op elkaar. Smeer de buitenzijden in met melk en laat ze ongeveer 5 minuten bakken in het wafelijzer. Supersnel en oh zo lekker!

6. Wentelteefjes

iStock

Duur: 15 minuten

Aantal personen: 1

Ingrediënten: 2 sneetjes brood, 1 ei, 60 ml melk, 5 ml vanille-extract, kaneel volgens smaak

Zo maak je het: Heb je nog brood over van het vorige dessert? Maak dan wentelteefjes! Het enige wat je hoeft te doen, is alle ingrediënten mengen in een kom, het brood erin dippen en bruin bakken in een pan. Yummie!

7. Scones

iStock

Duur: 15 minuten

Aantal personen: 4

Ingrediënten: 500 g zelfrijzende bloem, 2 theelepels bakpoeder, 120 g boter, 120 g suiker, 2 eieren, 6 eetlepels melk

Zo maak je het: Naar Engeland voor scones? Niet als je ze gewoon zelf kan maken! En ’t is dan nog eens supersimpel ook. Doe de bloem, het bakpoeder en de suiker in een kom en kneed de boter erdoor. Meng ook de melk en de eieren door elkaar en kneed ze door het mengsel. Rol hierna het deeg uit tot een dikte van ongeveer 2,5 cm. Neem een rond bakvormpje, snijd daarmee een scone uit het deeg en leg ze op een ingevette bakplaat. Smeer ze vervolgens in met melk en strooi er wat suiker over. Bak ze 12 minuten in een oven van 220°C en klaar!

Honger gekregen? Haal dan snel een fles melk in huis, want een lekker dessert maakt altijd deel uit van jouw #MelkMoment. Like zeker de Facebookpagina voor de leukste tips en recepten!

Meer
Lees meer...