Heldhaftige surfers halen bloedende man naar kust na aanval haai

Heldhaftige surfers halen bloedende man naar kust na aanval haai

In de Australische deelstaat New South Wales is in Ballina een surfer omgekomen na een aanval van een haai. Vermoedelijk gaat het om een witte haai, waarnaar tientallen teams nu aan het zoeken zijn.

Het slachtoffer is Tadashi Nakahara, een 41-jarige Japanner die in de buurt woont. Hij werd iets voor tien uur ’s morgens aangevallen in de buurt van Shelly Beach, een gekende spot. Surfers die in het water waren tijdens de aanval zegen dat ze de schaduw van de haai hebben gezien. Ze schatten het dier tussen 3,5 en vier meter lang, meldt de Northern Star.

Twee surfers die nabij waren trokken Nakahara uit het water en dienden hem de eerste zorgen toe. Twee andere surfers kwamen nog ter hulp om het bloeden te stelpen, maar het slachtoffer overleed op het strand. De man zou zijn benen verloren hebben. 

Cameron Lindsay van de politie in Richmond is erg lovend voor de surfers die hun leven waagden om Nakahara uit het water te halen. “We hebben hier een situatie waar er een aanzienlijke hoeveelheid bloed in het water is. Ze redden deze surfer en brachten hem naar de oever. Ze deden hun best maar spijtig genoeg konden ze het bloedverlies niet tegenhouden.”

Gesponsorde artikelen