Helft inwoners van Tokio wil liever geen Olympische Spelen in 2021

Iets meer dan de helft van de inwoners van Tokio vindt niet dat de uitgestelde Olympische Spelen van 2020 volgend jaar in de stad moeten gehouden worden. Dat blijkt uit een rondvraag van Japanse nieuwsmedia.

De Olympische Spelen stonden deze zomer van 24 juli tot en met 9 augustus gepland in de Japanse hoofdstad Tokio. Door de uitbraak van het coronavirus konden die echter niet doorgaan. Daarom werd besloten de Spelen te verplaatsen naar volgende zomer. Ze staan nu op de agenda van 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

Inwoners Tokio

Dat is blijkbaar niet helemaal naar de zin van de inwoners van Tokio. Uit een peiling van afgelopen weekend bij meer dan 1.000 mensen blijkt namelijk dat 51,7 procent van de ondervraagden hoopt dat de Spelen opnieuw worden uitgesteld of geannuleerd.

46,3 procent wil dat ze doorgaan zoals gepland. Daarvan zou 31,1 procent ook tevreden zijn met een event op kleinere schaal. 15,2 procent wil de Olympische Spelen volledig zien doorgaan.

Nieuw uitstel?

Van de mensen die tegen de Olympische Spelen in de zomer van 2021 zijn, wil 27,7 procent ze helemaal annuleren. 24 procent is voorstander van een nieuw uitstel.

Dat laatste lijkt heel onwaarschijnlijk. Het Olympisch comité liet namelijk eerder al weten dat een nieuw uitstel niet tot de mogelijkheden behoort. Als de Spelen volgende zomer niet kunnen doorgaan, zal Tokyo 2020 geschrapt worden. De beslissing daarover valt in maart volgend jaar.

Meer
Lees meer...