Hello? Adele een stalker? Amerikaanse unief voert campagne met “I must have called a 1.000 times”

Hello? Adele een stalker? Amerikaanse unief voert campagne met “I must have called a 1.000 times”

Sowieso dat je “I must have called a thousand times” al eindeloos vaak hebt meegebruld met de radio. ‘Hello’ is een nummer dat niet alleen steengoed is, maar ook zo herkenbaar. Onschuldig, zou je denken, maar niet zo volgens de universiteit van het Amerikaanse Oklahoma. Daar sieren haar lyrics de posters van een campagne tégen stalking en seksuele intimidatie. 

Het Centrum Gender en Gelijkheid van de universiteit gebruiken Adele’s Hello als herkenbaar voorbeeld om het bewustzijn over stalken en seksuele intimidatie te aan te kaarten. Ze vinden namelijk dat de songtekst seksuele intimidatie normaliseert.

Kathy Moxly, directeur van het Centrum Gender + Gelijkheid, legt de keuze voor de poster uit aan de Amerikaanse nieuwszender Fox News. “Studenten luisteren naar deze populaire song, de posters trekken hun aandacht en verhogen het bewustzijn over de subtiele boodschappen in populaire muziek.”

I must have called a thousand times” krijgt een bitter nasmaakje op een van de posters die stalking wil aanklagen. Onder de songtekst staat: “Zelfs geweldige liedjes kunnen seksuele intimidatie normaliseren.”

Kritiek

De campagne krijgt echter kritiek van Dan Gainor, vicepresident Business en Cultuur bij het Amerikaanse Media Research Center. Gainor verklaart aan Fox News dat de campagne “de gruwelijke natuur van stalking en seksuele intimidatie ondermijnt.”

“De bureaucraten die dit verzonnen hebben, helpen geen vrouwen”, gaat hij verder. “Ik denk dat de universiteit een woordje moet wisselen met haar personeel en ervoor moet zorgen dat ze zich niet langer als idioten te gedragen. Hun doel is onderwijzen en mensen helpen beschermen.”

Voorlopig heeft Adele zelf nog niet gereageerd.

Bron: nme.com

Luister hier zelf nog eens naar Hello van Adele:

Gesponsorde artikelen