Heo Chan verlaat K-popgroep VICTON nadat hij betrapt werd op rijden onder invloed

Het agentschap IST Entertainment heeft laten weten dat Heo Chan de groep VICTON zal verlaten. Hij werd enkele weken geleden al op non-actief gezet nadat hij werd betrapt op rijden onder invloed. De groep zal nu met zes leden verdergaan.

De K-popgroep VICTON bestaat vanaf nu nog maar uit zes leden. Heo Chan, die op 20 september betrapt werd op rijden onder invloed, heeft de groep nu definitief verlaten.

VICTON

VICTON maakte zijn debuut op 9 november 2016 met de EP ‘Voice to New World’, waarvan VICTON ook een acroniem is. In 2019 namen Seung-woo en Byung-chan deel aan het programma Produce x 101. Byung-chan moest het programma vroegtijdig verlaten door problemen met zijn achillespees. Seung-woo haalde uiteindelijk de derde plaats en veroverde zo een plekje in de boyband X1. VICTON bleef daardoor over met zes leden. Maar X1 was geen lang leven beschoren. Door beschuldigingen van fraude werd de groep echter al opgedoekt na enkele maanden en Seung-woo keerde terug naar VICTON.

Sindsdien was de groep dus opnieuw met zeven, tot Seung-woo in juli vorig jaar begon aan zijn verplichte legerdienst. Dit jaar had de groep al twee comebacks en maakte het ook een nummer voor de soundtrack van K-drama Business Proposal, die bij ons te bekijken is op Netflix.

Heo Chan

In de vroege ochtend van 20 september reed Heo Chan naar huis na een bezoekje aan z’n vrienden. Hij werd toen tegengehouden door de politie waarbij hij betrapt werd op rijden onder invloed. Als gevolg daarvan werd hij meteen op non-actief geplaatst door het agentschap IST Entertainment. Heo Chan deelde ook persoonlijk zijn verontschuldigingen. Daarbij verontschuldigde hij zich uitgebreid bij z’n fans, de andere leden van VICTON, het agentschap, de staff en “alle andere mensen die gekwetst zijn door mijn acties”.

Nu volgt er een nieuw statement van IST Entertainment. Daarin laat het agentschap weten dat Heo Chan de groep definitief verlaat. “Na veel overleg met alle leden van VICTON, inclusief Heo Chan, hebben we besloten dat Heo Chan het team verlaat. Zij waren het er allemaal over eens dat dit het beste was om geen verdere schade te berokkenen aan het team.”

VICTON zal vanaf nu dus verder gaan met zes leden. Op dit moment is het oudste lid van VICTON, Han Seung-won, bezig aan zijn verplichte legerdienst. Daarom zal de groep dus voorlopig optreden met vijf leden: Kang Seung-sik, Lim Se-jun, Do Han-se, Choi Byung-chan en Jung Su-bin.

Meer
Lees meer...