Left Right
scrollTop top

Herstart opnames meer dan twintig series, opgenomen in Los Angeles, uitgesteld


In 2020 hebben we er nog weinig van gemerkt, maar in het jaar 2021 zal de impact van het coronavirus zich laten voelen in het serie- en televisieaanbod. Het is onduidelijk wanneer en in welke omstandigheden series zullen kunnen opnemen. De start van de opnames van meer dan twintig series is uitgesteld.

Omdat het aantal nieuwe besmettingen in het zuiden van Los Angeles maar blijft stijgen, hebben de Amerikaanse gezondheidsexperts aan de producenten gevraagd om de geplande herstart van lopende producties stil te leggen, dat meldt Variety. Onder andere Warner Bros., CBS, Universal, HBO, Disney en Sony Pictures Television hebben aan de oproep gehoor gegeven. De opnames van verschillende series liggen nu stil, tot nader order.

Populaire series

Concreet zullen daardoor de geplande verdere opnames van het derde seizoen van You (Netflix), het tweede van Never Have I Ever (Netflix) en het nieuwe seizoen van Good Girls (NBC, maar bij ons op Netflix) niet van start kunnen gaan wanneer oorspronkelijk gepland was. De hervatting van de opnames van Brooklyn Nine-Nine staat gepland op 18 januari. Voor hen is er dus nog een kleine kans dat ze op schema kunnen blijven.

Voor 20th Television en ABC – dat eigendom is van Disney – blijft het ook nog even afwachten, want opnames van shows als American Crime Story: Impeachment (FX), American Horror Story (FX), Black-ish (ABC) Grey’s Anatomy (ABC), Love, Victor (Hulu) Mayans (FX) Mixed-ish (ABC) The Orville (Fox) en This is Us (NBC) staan eveneens gepland voor 18 januari. Voor hen is het nog even onzeker afwachten.

Voor Sony Pictures gaat het dan weer om de nieuwe seizoenen van The Goldbergs (ABC) en Atypical (Netflix).

Corona in Los Angeles

Afgelopen woensdag vielen er in Los Angeles 262 doden op één dag, dat brengt het totaal aantal daar op meer dan 10.000. Hoewel de productie van muziek, televisieshows en films puur wettelijk gezien toch nog mogen doorgaan in Los Angeles vragen de experts om voorlopig te focussen op werk waarmee een lager risico gemoeid is dan opnames met een hele cast en crew.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  116.351.396
 • Aantal
  doden
  2.585.919
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  785.809
 • Aantal
  doden
  22.240