Het aftellen is begonnen: Apple lanceert langverwachte iWatch in oktober

Het aftellen is begonnen: Apple lanceert langverwachte iWatch in oktober

Het ziet ernaar uit dat Apple zijn langverwachte iWatch in oktober op de markt brengt, zo meldt de Japanse krant Nikkei. Ook volgens de Technologiesite Re/code staat er in die maand een speciaal evenement gepland waar de smartwatch met opvallend ronde vorm zal worden voorgesteld aan het grote publiek. 

De verwachtingen rond de iWatch, die nu al eens “het meest geanticipeerde Apple-product sinds de eerste iPad” wordt genoemd, zijn hooggespannen. Maar wat krijgen we in oktober echt te zien? Zeker is dat de iWatch zal draaien op iOS 8. De smartwatch zou niet vierkant of rechthoekig worden, maar wel rond, zoals de Moto 360 van concullega Motorola. Er zou ook een verschillend model komen voor mannen en vrouwen.

Healthkit

Maar het belangrijkste onderdeel van de iWatch wordt ongetwijfeld de zware focus op healthy tracking. Zo duikt de eerder deze week voorgestelde Healthkit mee op in het verhaal, een systeem dat in staat is om verschillende gegevens te verzamelen over de gezondheid van de gebruikers via bijvoorbeeld fitnessapps.

Concreet krijgen iWatchers via hun horloge zicht op het calorieverbruik, de bloedsuikerspiegel, slaapgegevens, enzoverder. Ook berichten die worden verzonden via smartphones kunnen worden afgelezen van het schermpje.

Nike

Volgens Nikkei is Apple van plan om per maand tussen de drie en de vijf miljoen iWatches te produceren. Dat zal het bedrijf van CEO Tim Cook naar verluidt doen in samenwerking met andere bedrijven, zoals Nike, dat al met het Health app platform van de technologiereus werkt. Zo gaf het sportmerk eerder dit jaar de brui aan zijn eigen Fuelband, wat de geruchten over een samenwerking met Apple alleen maar deden toenemen. 

Ondanks de mooie beloftes van Apple wordt er op YouTube helaas nu al de draak gestoken met de iWatch en wearables in het algemeen, die worden afgeschilderd als compleet nutteloos:

Ter illustratie hier alvast het design van de Moto 360, waarmee de iWatch head to head lijkt te gaan:

Gesponsorde artikelen